Krimi

Brittas datter i retten: - Der var engang, hvor jeg bare åbnede min netbank om morgenen, og så var der 50.000

Sagen mod Britta Nielsens børn blev torsdag genoptaget ved Retten i Glostrup efter mere end en måneds pause.

Som barn opfattede hun sin mor som ”et dydsmønster og en moralsk højborg”. Så hun blev chokeret og enormt skuffet, da hun fandt ud af, at hendes mor havde svindlet Socialstyrelsen for 117 millioner kroner.

- Jeg kan stadig ikke forstå, at det er min mor, sagde Jamilla Hayat, da hun torsdag afgav forklaring i retten.

35-årige Jamilla Hayat, datter af Britta Nielsen, er sammen med sin 39-årige bror, Jimmy Hayat, og 32-årige søster, Samina Hayat, tiltalt for særlig groft hæleri for samlet 51 millioner kroner.

Torsdag var første gang, Jamilla Hayat forklarede sig i sagen, efter at hendes søskende var blevet afhørt i løbet af de første tre retsdage.

Forsørget af sin mand

Hun er tiltalt for at have modtaget næsten 3,5 millioner kroner fra sin mor, en del mindre end sine søskende. Jimmy Hayat har ifølge anklageskriftet modtaget cirka 10,7 millioner og Samina Hayat godt 37 millioner.

Jamilla Hayat forklarede ”skævvridningen” – som hendes forsvarer kaldte det – med, at hun har mand og børn, og at de altid gerne har villet klare sig selv.

- Min mand kommer også fra en kulturel baggrund, hvor det er børnene, der tager sig af forældrene, når de bliver gamle, forklarede hun.

Hun har to børn på tre og syv år med sin mand, som hun giftede sig med i 2007. Siden er hun blev forsørget af ham og ikke af sin mor, forklarede hun i retten.

Hun har dog løbende modtaget penge fra sin mor. Men der har været tale om lån, mener hun, og der blev også lavet et gældsbrev på 511.526 kroner, da Britta Nielsen på et tidspunkt betalte for en bil til hende.

- Sådan var det lidt imellem os, jeg havde jo min familie. Vi havde vores egen økonomi, og vi forsørgede os selv, svarede hun, da hendes forsvarer spurgte, hvorfor hun ikke bare fik pengene af sin mor.

Tilbagebetalte penge

Jamilla Hayat fortalte også i retten, at hun nogle gange førte penge tilbage til sin mor.

Hendes forsvarer, Peter Secher, viste en række kontoudtog, hvor Britta Nielsen havde overført beløb i størrelsesordenen 40-50.000 kroner, som Jamilla Hayat samme dag betalte tilbage igen.

Nogle gange var det til rejser, der blev aflyst, men Britta Nielsen kunne, ifølge datteren, også finde på at overføre større beløb uden forklaring.

- Der var engang, hun bare overførte uden nogen årsag, hvor jeg bare åbnede min netbank om morgenen, og så var der 50.000, sagde Jamilla Hayat.

Da tænkte hun ”hvad har hun gang i?” og betalte pengene tilbage, forklarede hun i retten.

Ligesom sin søster havde Jamilla Hayat afvist at lade sig afhøre af anklagemyndigheden, før hun havde svaret på sin forsvareres spørgsmål, hvilket tog det meste af dagen.

Afhøringen af Jamille Hayat fortsætter fredag, hvor det er anklageren, der stiller spørgsmålene.

Sagen mod Britta Nielsens tre børn begyndte 4. marts, men efter tredje retsmøde 17. marts blev den udsat på ubestemt tid.

Der forventes nu dom 9. juli.

Alle de tiltalte nægter sig skyldige.