Krimi

Nu skal Verhagen for retten – her er hans vej fra falsk fodboldspiller til formodet voldsmand

Bedrageri og falske agenter skaffede ham en kontrakt i Danmark, siger fodboldklub. Men det er ikke derfor, han nu skal for retten.

En lynhurtig og aggressiv spiller, der vil passe godt ind her.

Sådan beskrev fodboldklubben Viborg FF sin nye hollandske angriber, da han blev præsenteret i 1. divisionsklubben 5. november.

Derefter tog det hele en meget opsigtsvækkende drejning.

Under halvanden måned senere var Bernio Verhagen fyret, politianmeldt for bedrageri, anholdt for overfald, stukket af fra politiet og anholdt igen i et kælderrum i Holstebro.

Læs om hele forløbet i tidslinjen nederst i artiklen.

Kæreste skubbet ned ad trappe

Tirsdag skal den 26-årige hollænder for retten i Viborg.

Han er tiltalt for flere tilfælde af vold mod sin daværende kæreste i en periode fra 22. oktober til 13. november.

Ifølge anklageskriftet, som TV 2 har fået aktindsigt i, har han blandt andet slået den chilenske kvinde flere gange i ansigtet med flad hånd, kastet hende ind i møbler og skubbet hende ned ad en trappe.

Det er alt sammen foregået på Hotel Palads i Viborg og på en privat adresse i byen.

Hollænderen har også ifølge anklageskriftet med vold og trusler om vold tvunget hende til at forblive på privatadressen i Viborg og voldtaget hende på hotellet, selvom hun sagde ”slip mig, jeg vil ikke have sex med dig” eller noget lignende.

Han er desuden tiltalt for blufærdighedskrænkelse ved uberettiget at have filmet et samleje mellem ham og kæresten.

Endelig er han tiltalt for vold og røveri mod kæresten i en kiosk i Viborg 26. november. Efter det blev han anholdt og har – med undtagelse af en kort afstikker på flugt fra politiet – været varetægtsfængslet lige siden.

Sagen trækker ud

Retten i Viborg har afsat tre dage til sagen, 28., 29. og 30. april.

Men det er ikke sikkert, at alle dage kommer i brug. For sagen kan ikke afsluttes i denne uge, da Bernio Verhagens ekskæreste nu befinder sig i Chile, hvor der er erklæret undtagelsestilstand på grund af coronakrisen, og derfor ikke kan afgive forklaring.

Anklagemyndigheden forventer, at den del af sagen bliver udsat til et senere tidspunkt, som måske først bliver efter sommerferien.

- Vi skal lige finde ud af, om flyene begynder at flyve igen fra Chile, eller om det er muligt at have hende med på en videoforbindelse, siger anklager Katrine Melgaard til TV 2.

Vidnetrusler mod mor og barn

Udover ovennævnte er Bernio Verhagen tiltalt for trusler og vidnetrusler mod en dansk kvinde, som han har et barn med, og kvindens far.

15. november sagde han ifølge anklageskriftet til kvindens far i telefonen, at han ville slå hende ihjel og tage barnet.

Tre dage senere foran hovedindgangen til Politigården i Viborg skal han have spyttet efter dem og råbt ”det kommer I til at fortryde” eller lignende, i forbindelse med at de afgav forklaring til politiet.

Forsvarsadvokat Lars Thousig oplyser til TV 2, at Bernio Verhagen nægter sig skyldig i alle anklagepunkter med undtagelse af et sidste punkt, der handler om flugt fra politiet.

Retssagen, der begynder tirsdag, vil ikke handle om de beskyldninger om bedrageri, som Viborg FF har fremsat mod spilleren. Den del af sagen er stadig under efterforskning.

Tidslinje over Bernio Verhagens tid i Danmark

 1. 2019

  1. Viborg præsenterer ny spiller

   Viborg FF skriver på sin hjemmeside, at klubben har skrevet kontrakt med en 25-årig hollandsk offensivspiller ved navn Bernio Verhagen.

   Klubben udtaler, at han er ”en lynhurtig og aggressiv spiller, der vil passe godt ind her”.

   Sportschef Jesper Fredberg vil dog ikke røbe længden på kontrakten til pressen.

   Hollænderen er ankommet til Viborg 22. oktober, mens klubben ventede på den endelige opsigelse af hans kontrakt hos den chilenske klub Audax Italiano.

  2. En spiller med et spøjst cv

   Fodboldmediet bold.dk viser interesse for Bernio Verhagens fodboldfortid, eftersom Viborg FF er hans femte klub siden februar samme år. Han har også været i Holland, Moldova, Sydafrika og Chile.

   Men han er ikke registreret for en eneste kamp i nogen af klubberne, og selvom han er 25 år, har han tilsyneladende ikke været tilknyttet en professionel fodboldklub før 2019.

   Verhagen fortæller til bold.dk, at han tidligere har været i Danmark, hvor han har prøvetrænet i Næstved og Randers FC.

  3. Voldelig episode

   Medierne begynder for at interesse sig for hollænderens privatliv, efter at der har været en voldelig episode mellem Bernio Verhagen og hans kæreste på et hotelværelse i Viborg to dage tidligere.

   Begge parter lægger billeder og gensidige beskyldninger ud på det sociale medie Instagram.

   Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter, at det har modtaget en anmeldelse fra Verhagens kæreste.

  4. Et fodboldmysterium

   Bold.dk og B.T. er gået Verhagens fortid efter i sømmene og beskriver hollænderen som et fodboldmysterium.

   Begge medier har været i kontakt med flere klubber i forskellige lande, hvor Bernio Verhagen påstår at have spillet. Men alle klubberne enten afviser, at han har været i klubben, eller siger, han kun var der kortvarigt, fordi han ikke var god nok.

   De danske klubber Randers FC og Næstved afviser, at de har haft Bernio Verhagen til prøvetræning, hvilket han ellers har påstået i et interview med bold.dk.

   Det viser sig dog senere, at han faktisk har været til prøvetræning i Næstved i 2016 - og ikke i 2017, som han har sagt. Men han var så ringe, at daværende Næstved-træner Mogens Korgh straks afviste ham som en svindler, fortæller han til Politiken.

   På sociale medier har han også poseret i trøjer fra FC Midtjylland og Hobro, men begge klubber afviser ethvert kendskab til spilleren.

  5. Viborg FF melder ud

   Efter skriverierne i pressen udsender Viborg FF en officiel udmelding.

   Klubben skriver, at den kun havde skrevet kontrakt med Bernio Verhagen for at skabe et stærkere internationalt netværk.

   Normalt henter klubben nye spillere for at forstærke truppen og først efter en meget grundig proces, men det var ikke tilfældet med Verhagen, skriver klubben. Viborg FF havde aldrig set ham spille og skrev kontrakt med ham alene på baggrund af agentfirmaets anbefaling.

  6. Svindel og dokumentfalsk

   Viborg FF udsender en længere redegørelse om forløbet og vil overdrage sagen til politiet.

   Klubben mener, at den er offer for svindel, dokumentfalsk og identitetstyveri.

   Ifølge Viborg FF havde klubben i længere tid været i kontakt med flere personer, der udgav sig for at være fra det anerkendte agentfirma Steller Group.

   Det var igennem den forbindelse, at 1. divisionsklubben fik Bernio Verhagen til klubben, men ifølge redegørelsen var det aldrig meningen, at hollænderen skulle spille kampe for Viborg. Den danske klub var blevet lovet, at spilleren allerede i januar skulle videre til en klub i den tredjebedste kinesiske fodboldrække.

   Klubben skriver også, at Verhagen allerede under sin første hele træning i Viborg blev taget ud af træningen, fordi han ikke var god nok.

  7. Fyret og politianmeldt

   Viborg FF melder ud, at den har opsagt kontrakten med Bernio Verhagen.

   Samme dag oplyser klubben, at den har overdraget sagen om hollænderen til politiet.

   Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter, at det har modtaget en anmeldelse om bedrageri fra fodboldklubben.

  8. Anholdt for overfald i kiosk

   Bernio Verhagen bliver anholdt efter tumult i kiosken Tips Pit i Viborg. Han bliver sigtet for trusler, vold og røveri mod sin kæreste. Politiet mener, han har overfaldet hende og frarøvet hende sit pas og 1650 kroner.

   Dagen efter bliver han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg. Han nægter sig skyldig, men retten varetægtsfængsler ham frem til 16. december.

  9. Sigtes for bedrageri

   Midt- og Vestjyllands Politi sigter Bernio Verhagen for bedrageri.

   Sagen efterforskes stadig i slutningen af april 2020 og indgår ikke i retssagen om vold og voldtægt.

  10. Flygtet fra politiet

   Bernio Verhagens varetægtsfængsling forlænges ved Retten i Viborg.

   Efterfølgende transporterer politiet ham til Arresten i Holstebro, men da han skal afleveres, stikker han af.

   - Han løber ned ad gågaden og ind igennem en sidevej, og så er han væk, fortæller vagtchef Carsten Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi til B.T.

   Under sin flugt fra politiet laver Bernio Verhagen opslag på Instagram, hvor han først antyder, at han er i Aarhus, og senere hævder, at han er på vej til Sverige.

  11. Flugten slutter i kælderrum i Holstebro

   Politiet har fået henvendelser fra borgere i Holstebro, der mener at have set Bernio Verhagen i en etageejendom over for Holstebro Station

   Politiet gennemsøger ejendommen tidligt om morgenen og finder Bernio Verhagen i et kælderrum. Han bliver anholdt klokken 04.

 2. 2020

  1. Tiltalt for vold og voldtægt

   Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at den har rejst tiltale mod Bernio Verhagen for vold, ulovlig tvang, voldtægt, uberettiget videooptagelse af samleje, trusler, vidnetrusler, røveri og flugt fra politiet.

  2. Sagen begynder

   Sagen mod Bernio Verhagen begynder ved Retten i Viborg efter længere tids usikkerhed på grund af coronakrisen.

   Der er sat tre dage af til sagen, 28., 29. og 30. april. Men Bernio Verhagens ekskæreste befinder sig i Chile og kan ikke afgive forklaring. Derfor kan sagen ikke afsluttes inden for den planlagte tidsramme.

  3. Tiltalt for bedrager

   Midt- og Vestjyllands Politi meddeler, at anklagemyndigheden har rejst tiltale mod Bernio Verhagen for bedrageri og dokumentfalsk mod Viborg FF og forsøg på bedrageri og dokumentfalsk mod Lyngby Boldklub.

  4. Dømt for vold

   Bernio Verhagen bliver ved Retten i Viborg idømt et år og tre måneders fængsel for ni forhold, herunder vold mod sin chilenske ekskæreste. Han bliver ikke fundet skyldig i voldtægt. Bernio Verhagen modtager dommen.