Krimi

Person dræbt af skud - lød som et maskingevær, siger vidne

Billeder fra området viser en parkeret personbil med flere skudhuller i.

En 22-årig mand er onsdag eftermiddag afgået ved døden, efter der tidligere på dagen blev afgivet flere skud i Husum nord for København.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

TV 2 har været i kontakt med et øjenvidne, der fortæller, at det er en lokal, ung mand i begyndelsen af tyverne, der blev ramt. Hendes datter hørte skudene, der ifølge hende lød som om et maskingevær blev affyret.

- Vi formoder, at skyderiet er en del af en verserende konflikt, men efterforsker som altid bredt og udelukker ikke noget, siger fungerende politiinspektør Mads Helios.

Billeder fra området viser en parkeret personbil - en mørk Toyota - med flere skudhuller i et af sidevinduerne og et skudhul i baggrunden.

Konflikt mellem to grupper

Skyderiet har fundet sted lige uden for et område, som politiet i forvejen har vurderet til at være særligt udsat.

Politiet hører meget gerne fra vidner, der har været ved Åfløjen, og som har set eller hørt noget mistænkeligt i timerne op til eller efter skyderiet. Vidner kan kontakte politiet på telefon 114.

4. april indførte Københavns Politi en visitationszone i blandt andet Husum efter tre skudepisoder og en forsætlig påkørsel, som kostede en ung mand livet.

Indgrebet blev af chefpolitiinspektør Jørgen Skov begrundet med en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger.

Påkørslen, der skete på et stisystem ved Vestvolden i Husum, gik ud over en 24-årig mand. Han blev senere fundet død i sin lejlighed i Søborg.

19. marts blev der affyret skud to steder på Frederiksberg, henholdsvis på Eversvej og Vodroffsvej. Ingen personer blev ramt.

Den 27. marts lød der igen skud - denne gang i Husum. Her blev en 22-årig mand såret, men han slap med livet i behold.

Få timer efter den sidstnævnte forbrydelse blev en mand ifølge politiet forsætligt påkørt på et stisystem ved Vestvolden i Husum.

Han døde senere af sine kvæstelser i en lejlighed på Tinghøjvej i Søborg.

For denne handling blev en ung mand 31. marts varetægtsfængslet.