Krimi

Stor politiaktion - 26-årig anholdt og sigtet for bombeplaner

En 26-årig mand er anholdt på ny i sag om planlægning af terror. Sigtelsen placerer ham i sprængstofgruppe i stedet for som tidligere i våbengruppe.

En 26-årig mand, der tidligere har været anholdt og sigtet for at planlægge terror i Danmark eller udlandet, er tidligt fredag morgen anholdt igen i Aalborg i koordineret politiaktion.

Københavns Politi slog til på den sigtedes bopæl i samarbejde med Nordjyllands Politi, og kort efter klokken 13 var han kørt til København, hvor han blev fremstillet i Dommervagten i Københavns Byret.

Grundlovsforhøret bliver af hensyn til den videre efterforskning i sagen afholdt bag lukkede døre, men inden da blev sigtelsen læst op.

Den 26-årige er sigtet for, at han i samarbejde med en række medsigtede, der enten er varetægtsfængslet eller på fri fod, skal have deltaget i et forsøg på at fremstille sprængstof af typen TATP eller andet til en eller flere bomber.

Sagen har ifølge Københavns Politi forbindelse med en lignende politiaktion 11. december, hvor flere politikredse og PET slog til på en række adresser flere steder i landet.

Herefter blev en række personer fremstillet i grundlovsforhør i to grupper - én gruppe for at have forsøgt at anskaffe våben, og en gruppe for at have anskaffet komponenter til sprængstoffer.

Sættes i forbindelse med ny gruppe

I den forbindelse blev den 26-årige ligeledes anholdt og fremstillet med krav om varetægtsfængsling - men hvor han i december blev fremstillet og sigtet i våbengruppen, handlede dagens fremstilling om en sigtelse i sprængstofgruppen.

Københavns Politi ønsker ikke at kommentere forbindelsen mellem de sigtede i sprængstofgruppen og våbengruppen, men leder af Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet i Københavns Politi, Brian Belling, oplyser til TV 2, at det er på baggrund af den fortsatte efterforskning, at den 26-årige nu er anholdt og præsenteret for en ny sigtelse.

- Af hensyn til efterforskningen kan jeg desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt, siger Brian Belling.

Ifølge TV 2 Nord var der talrige svært bevæbnede betjente til stede i forbindelse med morgenens politiaktion, og både en bolig og en bil blev ransaget.

Tre mænd er fængslet i våbendelen, mens to mænd og en kvinde er fængslet i bombedelen. Alle nægter sig skyldige.

I forbindelse med aktionen i december er tre mænd er fængslet i våbengruppen, mens to mænd og en kvinde er fængslet i bombegruppen. En række personer blev i lighed med den 26-årige fremstillet med krav om varetægtsfængsling, men løsladt efter grundlovsforhøret.

Sigtelserne mod dem alle er fortsat opretholdt, men alle nægter sig skyldige.