Krimi

Tyve stjæler stole fra kendt Skagen-hotel for en kvart million

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Det kendte hotel i Skagen Ruths Hotel har været udsat for indbrud. Nu er hotellet barrikaderet med firmabiler ved alle ind- og udgange.

I lighed med landets øvrige hoteller og restauranter har Ruths Hotel i Skagen i disse tider lukket for gæster.

Men det forhindrede ikke fire uindbudte i at troppe op i hotellets gourmetrestaurant natten til onsdag for at stjæle 34 designerstole til en værdi af 272.000 kroner.

- Det er rigtigt øv og ærgerligt, lyder det fra direktør Tom Boye fra Ruths Hotel.

Han var selv på hotellet, bare ti minutter efter alarmen natten til onsdag lød - ligesom såvel vagtværn som andre ansatte på hotellet. Men det var for sent, for de endnu ukendte tyve var over alle bjerge, og væk var også 34 sorte Wegner Y-stole med læderhynder.

- De har vidst, hvad de ville have, og det er gået hurtigt. For fra alarmen lyder klokken 02.50, til vi er der, går der ikke mange minutter, fortæller Tom Boye.

Lykkedes trods overvågning

Ruths Hotel er nærmest plastret til med overvågningskameraer og alarmer, ligesom hotellet har en aftale med et vagtfirma, der flere gange i døgnet kigger forbi.

Alligevel har nogen set deres snit til at bryde ind på hotellet.

Netop via overvågningsbilleder har Nordjyllands Politi ifølge Tom Boye nu ganske udmærkede billeder at gå efter. Der er tale om fire personer, der også forud for indbruddet var observeret gående rundt om hotellet.

- Vi har et ret godt signalement, siger hoteldirektøren, som tilføjer, at man aldrig tidligere har været udsat for noget lignende, hvilket han netop tilskriver den utrolige sikkerhed og overvågning på stedet.

Hoteldirektøren er dog alligevel nu klar til at gå skridtet videre, og nu er hotellet barrikaderet med firmabiler ved alle ind- og udgange.

- Vi har simpelthen kørt alle biler i stilling helt op til dørene, lyder det fra Tom Boye, som opfordrer folk til at kontakte Nordjyllands Politi, hvis de måtte have kendskab til det omfattende indbrud.