Coronavirus

Anholdt for at hoste betjente i ansigtet - på vej fra retten stak han af

Arkivfoto. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Politiet efterlyser nu en 20-årig mand.

For at sige "corona" og hoste op i ansigtet på to betjente er en ung mand søndag blevet varetægtsfængslet af en dommer i Retten i Aarhus.

Men under transporten tilbage fra retten til politigården lykkedes det ham at stikke af.

Derefter har Østjyllands Politi udsendt en offentlig efterlysning i håb om at få hjælp til at lokalisere ham igen.

Tankeløs og hensynsløs adfærd

- Angrebet mod de to politifolk er udtryk for en fuldstændig tankeløs og hensynsløs adfærd. Betjentene varetager en samfundskritisk opgave på et tidspunkt, hvor vi befinder os i en meget alvorlig situation, og det er helt uacceptabelt, at de skal mødes med sådan et angreb, mens de arbejder for at sikre, at andre kan blive derhjemme, siger anklager Jacob Gents og fortsætter:

- Som samfund har vi en forpligtelse til at yde dem en særlig beskyttelse i denne tid. Derfor er jeg meget tilfreds med, at retten var enig med anklagemyndigheden i, at der var grundlag for en varetægtsfængsling.

Stoppet i rutinekontrol

Natten til søndag foretog en patrulje i Aarhus en rutinekontrol af en bil, som den 20-årige sad som passager i. I den forbindelse opstod der uenigheder mellem betjentene og den unge mand, da han, imod politiets anvisninger, steg ud af bilen.

Den unge mand råbte ”corona”, hvorefter han på kort afstand først hostede mod den ene betjents hoved og derefter vendte sig rundt og hostede mod den anden betjent.

Den 20-årige blev anholdt og sigtet for straffelovens § 119, stk. 1 – vold mod polititjenestemand. Han blev søndag formiddag klokken 10.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Han kærede byrettens kendelse til Vestre Landsret.

Stak af ved ankomsten til politistation

Efter grundlovsforhøret skulle den 20-årige køres retur til politigården i Aarhus.

I den forbindelse lykkedes det ham at stikke af fra politiet, da de ankom til hovedpolitistationens indgang ved Sønder Allé kort før klokken 12.

Navn og billede på den 20-årige fremgik af denne artikel. Det er nu slettet, da den pågældende har meldt sig selv og nu er anholdt.