Mand anholdt i sag om falsk webshop – forsøgte at udnytte coronakrisen

Anholdelsen skete samtidig med, at regeringen præsenterede nyt forslag om strengere straffe til kriminelle, der forsøger at udnytte coronakrisen.

En mand er onsdag eftermiddag blevet anholdt i et etagebyggeri på Amager i en sag om en falsk hjemmeside, der reklamerede med, at man kunne købe håndsprit.

På grund af coronakrisen er håndsprit en mangelvare, men flere borgere og virksomheder har anmeldt hjemmesiden til politiet, fordi de føler sig snydt.

- I denne tid hvor vi alle mærker konsekvenserne af coronavirus, er der tilsyneladende stadig kriminelle, der er klar til at udnytte borgernes behov for at beskytte sig selv og hinanden mod smitte. Det er ikke kun kriminelt, det er også dybt usympatisk, og det skal vi slå hårdt ned på, siger Peter Reisz, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

Manden er blevet sigtet under mistanke om databedrageri, og hans it-udstyr er blevet beslaglagt til nærmere undersøgelse.

Organisation mistænkte snyd

TV 2 kunne tidligere onsdag fortælle om firmaet Cleanlife Denmark, som organisationen e-mærket mistænker for at snyde sine kunder med et kynisk og veltilrettelagt fupnummer.

- Tilsyneladende er der ikke noget håndsprit. Det er i hvert fald, hvad vi mistænker, og hvad de danskere, som har handlet der, fortæller os - at der er lavet webshops alene for at udnytte, at der er en krisetilstand lige nu, sagde Toke Mølgaard fra e-mærket.

Over for TV 2 afviste Cleanlife Denmark dog, at de skulle have snydt deres kunder.

- Alle kan være trygge, og pengene er blevet refunderet til kunderne. Vores leverandør har desværre meldt afbud på de leveringer, vi skulle modtage. (…) Der er sket en stor misforståelse, som vi ikke kunne have forudset. Og vi har nok været lidt for hurtige med både onlinesalget og webshoppen, lød det i et skriftligt svar fra Cleanlife Denmark.

Regeringen vil have strengere straffe for corona-kriminalitet

Anholdelsen skete samtidig med, at regeringen ved justitsminister Nick Hækkerup (S) præsenterede sit ønske om ny hastelovgivning, der skal give strengere straffe til kriminelle, som forsøger at udnytte coronakrisen.

- Vores land er i disse dage i en helt særlig situation, hvor langt de fleste danskere har vist mod og evne til at stå sammen. Derfor sender regeringen nu et meget klart budskab til de få personer, der udnytter denne her krise og begår kriminalitet for at berige sig selv på bekostning af resten af samfundet: Jeres handlinger er usle, og noget vi på ingen måde accepterer. Vi vil slå hårdt og hurtigt ned på de kriminelle, der handler i lyset af coronakrisen, udtaler Nick Hækkerup i en pressemeddelelse.

Strafskærpelserne omfatter en række paragraffer, herunder bedrageri, og betyder som udgangspunkt, at strafniveauet fordobles. I visse tilfælde kan der dog blive tale om mere end en fordobling, oplyser Justitsministeriet.

Fordi man ikke kan straffe med bagudrettet virkning, vil manden, der onsdag blev anholdt på Amager, dog ikke være omfattet af de skærpede straffe, hvis han bliver dømt.