Coronavirus

To mænd anholdt for tyveri af håndsprit på Herlev Hospital

Mændene er sigtet i en sag om tyveri af håndsprit, der i første omgang blev beskrevet som en "voldsom hændelse".

To unge mænd på 17 og 18 år er blevet anholdt af Københavns Vestegns Politi for tyveri af håndsprit fra Herlev Hospital.

Den ene blev anholdt fredag morgen, og den anden meldte sig selv senere på formiddagen. De to er sigtet for at have stjålet omkring 13 beholdere med håndsprit på Herlev Hospital torsdag eftermiddag 12. marts.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

- Jeg er tilfreds med, at vi nu har fat i de to mistænkte. Det er blandt andet lykkedes på grund af gode vidner og årvågne borgere, siger politikommissær Andreas Mollerup, som tilføjer, at politiet ser meget alvorligt på tyverier af vigtige redskaber i kampen mod coronavirus.

Blandede meldinger om voldsom hændelse

Tyveriet på Herlev Hospital blev i første omgang udlagt som en voldsom hændelse, hvor maskerede personer skulle have løbet ind på hospitalet og have stjålet håndsprit, hvilken de så skulle være stukket af med i en bil.

Men efter politiet gik ind i efterforskningen og undersøgte, hvad der i realiteten var sket, kunne man konkludere, at tingene var forløbet anderledes.

Det skriver Københavns Vestegns Politi på deres hjemmeside.

- Vi har de seneste dage undersøgt denne sag meget nøje og været i tæt dialog med direktionen på Herlev Hospital. På baggrund af vores efterforskning, herunder gennemgang af video, kan vi nu fastslå, at hændelsen ikke er sket, som den har været beskrevet i pressen, siger politiinspektør Flemming Madsen.

Alligevel har flere hospitaler, herunder Herlev Hospital, valgt at indsætte vagtværn.