Millionsvindel i Socialstyrelsen

Skat opdagede, at Britta Nielsens søn ikke havde indkomst

Jimmy Hayat for retten i Sydafrika. TV 2 viser kun slørede billeder af ham, da han - i modsætning til sine søstre - ikke selv har valgt at stå offentligt frem. TV 2

Tirsdag er sidste dag i sagen mod Britta Nielsens børn, inden den må udskydes på grund af corona-epidemien.

I 2013 bemærkede Skat, at Britta Nielsens søn, Jimmy Hayat, ikke havde nogen indtægt. På det tidspunkt havde han adskillige konti både i Danmark og i Sydafrika.

"Den skattepligtige indkomst og sociale ydelse er på 0 kroner", står der i et dokument med personlige skatteoplysninger, som anklager Kia Reumert tirsdag har fremlagt i Retten i Glostrup.

Retssagen mod Britta Nielsens tre voksne børn, der tilsammen er tiltalt for groft hæleri for mere end 51 millioner kroner, fortsætter tirsdag - men kun resten af dagen, kun til forhøret af den nu 39-årige søn er afsluttet.

Herefter er resten af retssagen udskudt på ubestemt tid, indtil risikoen for coronasmitte ikke længere betyder, at landets domstole og andre offentlige institutioner skal være lukkede. Dertil er dagens retsmøde begrænset i forhold til både presse og tilhørere.

Seks danske konti

I 2013 havde Jimmy Hayat ikke noget lønnet arbejde - ligesom han ikke har haft på noget tidspunkt som voksen - men han havde udover konti og ejendomme i Sydafrika også seks forskellige konti i danske pengeinstitutter.

Den ene konto havde en særlig høj rente, og hertil havde Jimmy Hayat overført en halv million kroner, efter at banken havde bemærket pengestrømmene og indkaldt ham til et møde om investeringer.

- Hvordan kan det være, du har så mange konti i Danmark, selvom du ikke har noget job?, spørger anklager Kia Reumert.

Jimmy Hayat kan kun huske en konto i Nordea og en i Danske Bank. Han har ikke tænkt over penge og hvor mange penge, hans mor overførte til ham.

En halv million i banken

I 2012 modtog han i gennemsnit 70.000 kroner om måneden fra sin mor. I 2013 var det samlede beløb for hele året 448.536 kroner.

- Tænker du ikke over, at du har en halv million stående i banken, som du opretter en konto til?, spørger anklager Kia Reumert.

- Jeg tænker, at det må være en del af arven og forsikringen, svarer Jimmy Hayat.

Ifølge Jimmy Hayat stillede han ikke spørgsmål til pengene, han fik fra Britta Nielsen. Ligesom Skat tilsyneladende heller ikke stillede spørgsmål til, hvordan han finansierede sit liv uden at have en indkomst.

Skat indkaldte ham aldrig til et møde. Han husker det i hvert fald ikke.

Rejser til USA

I alt er Jimmy Hayat tiltalt for groft hæleri for 10,5 millioner kroner i årene fra 2008 til 2018. Han nægter sig skyldig.

Men udover 10,5 millioner kroner, han er tiltalt for, har Britta Nielsen betalt for en lang række udgifter og rejser, som Anklagemyndigheden ikke har inkluderet i tiltalen.

Blandt andet tre rejser til USA, hvor mor og søn var afsted sammen i årene 2014-2017, imens Jimmy Hayat havde indrejseforbud i Sydafrika, efter han havde misbrugt et turistvisum.

I 2017 var han tilbage i Sydafrika. Igen uden indkomst, igen levede han af sin mors penge, bekræfter han i retten i Glostrup.