Krimi

Datter græd i retten, mens drabstiltalt kiggede intenst på hende

Datteren til den dræbte Inez Hasselblad fortalte i retten, at hendes mor havde haft et dårligt forhold til den drabstiltalte James Schmidt.

Inez Hasselblads datter Malene Hasselblad havde svært ved at holde sine følelser tilbage, da hun onsdag afgav forklaring i retssagen mod James Schmidt, der er tiltalt for at have dræbt 81-årige Inez Hasselblad og to andre.

Malene Hasselblads stemme begyndte at knække, da hun skulle fortælle, hvordan hun havde fået at vide, at hendes mor var død.

Hun havde været ude og spise med en veninde, og da hun efterfølgende tjekkede sin telefon, havde hun masser af ubesvarede opkald.

Malene Hasselblad ringede tilbage til et af numrene, der tilhører en af beboerne i boligkomplekset, hvor hendes mor boede. Beboeren fortalte med det samme, at hendes mor var død.

Iklædt sin mors turkise kjole forklarede Malene Hasselblad grædende, at hun havde svært ved at forstå det.

Mens Malene Hasselblad forklarede sig, sad James Schmidt roligt og kiggede på hende. Han havde drejet kontorstolen, så han havde front mod hende. Han havde en lys blazer på over en lyseblå skjorte.

Til tider skiftede hans udtryk i øjnene. Fra afslappet til koncentreret. Afslappet, når anklageren stillede spørgsmål, mens hans blik blev intenst, når Malene Hasselblad snakkede i længere perioder.

Malene Hasselblad fortalte i retten, at hendes mor havde haft et problematisk forhold til James Schmidt. Den forklaring er blevet bakket op af Inez Hasselblads naboer.

Hun forklarede flere gange på forskellige måde, at hendes mor, efter hendes vurdering, aldrig ville have åbnet døren for James Schmidt.

James Schmidt har tidligere forklaret i retten, at han havde et godt forhold til Inez Hasselblad.

Fik sagen til at rulle

Det var Malene Hasselblad, der fik sagen til at rulle 9. marts.

Hun undrede sig over sin 81-årige mors pludselige død, og da hun kom ud i morens lejlighed, var der flere ting, som hun ikke kunne få til at stemme.

- Jeg lavede en liste, og den blev længere og længere. Det var en liste over ting, der indikerede, at der var tale om en forbrydelse, har hun tidligere sagt til TV 2.

Som det sidste ringede hun til morens bank og fik spærret hendes kreditkort. Og selvom den kvindelige bankansatte i telefonen ikke ville gå i detaljer, sagde hun alligevel noget afgørende:

- Hun sagde, at det vist var meget godt, kortet blev spærret. Og så ringede jeg til politiet og sagde, at jeg skulle tale med dem. Jeg skulle tale med dem lige nu, har Malene Hasselblad fortalt i april til TV 2.

Herefter gik Malene Hasselblad til politiet, som lørdag 9. marts kunne anholde James Schmidt i biografen Imperial, efter han havde været inde og se superheltefilmen 'Captain Marvel'.

Set i live 8. marts

I retten er det kommet frem, at James Schmidt har været i Inez Hasselblads lejlighed torsdag 7. marts, og at han ude på gangen skal have taget den 81-åriges kreditkort og pas. Han nægter at have begået drab.

James Schmidt har fortalt, at han var i området omkring Inez Hasselblads lejlighed igen fredag formiddag, hvor han fandt hendes telefon foran bygningen, hvor Inez Hasselblad boede.

Inez Hasselblads nabo så den nu afdøde 81-årige i live fredag morgen omkring klokken 8.30. Den 81-årige Inez Hasselblad blev fundet død først på eftermiddagen senere samme dag.

Ifølge politiet blev Malene Hasselblads mor dræbt ved kvælning.

James Schmidt er tiltalt for drab på tre ældre på Østerbro i en periode fra begyndelsen af februar 2019 til begyndelsen af marts samme år.