Krimi

47-årig mand skal i fængsel for at smugle 12 pistoler til Danmark

Retten i Herning afgjorde fredag, at en mand i fængsel for at have smuglet 12 pistoler til Danmark.  Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Manden blev først anholdt mere end et år, efter han havde overdraget pistolerne på en parkeringsplads i udkanten af Herning.

En 47-årig mand, der er født i Kroatien, skal seks og et halvt år i fængsel for at have indsmuglet 12 funktionsdygtige pistoler til Danmark.

Det afgjorde retten i Herning fredag.

Den dømte er lastbilchauffør og havde i den forbindelse ifølge tiltalen våbnene med ind i landet 17. april 2018, hvor han overdrog dem til en dengang 22-årig mand på en parkeringsplads i udkanten af Herning.

På Fyn blev han stoppet af politiet, som fandt de 12 pistoler indpakket foran passagersædet i bunden af bilen. Her kunne man konstatere, at to af våbnene kunne indstilles til fuldautomatisk at afgive skud, såkaldt bygeild.

Anholdt i Tyskland

Den dengang 22-årige mand har i sin egen retssag forklaret, at han er våbensamler og derfor ville skaffe sig de 12 pistoler. Men det troede Højesteret ikke på, da han sidste år fik seks års fængsel for sin rolle i sagen.

Den 47-årige lastbilchauffør blev først anholdt i Tyskland i maj 2019 og i løbet af sommeren udleveret til Danmark. Han har hele tiden nægtet sig skyldig og har forklaret, at han ikke har overdraget noget til den 22-årige mand.

Udvist og indrejseforbud

Fredag modtog han dog sin dom, som udover de seks og et halvt års fængsel også lyder på udvisning med indrejseforbud for bestandig.

Anklagemyndigheden i Østjyllandspoliti, som førte sagen, havde krævet mellem syv og syv og et halvt års fængsel.

- Vi ved ikke, hvor og af hvem han har fået våbnene overdraget. Men dommen bør afspejle, at der er tale om meget alvorlig kriminalitet, sagde han i retten, hvor nævningetinget altså fandt, at seks et halvt år var mere passende, siger specialanklager Lars Petersen til Herning Folkeblad.