Krimi

Tre danskere anholdt i narkosag i Marokko

To af dem er efterlyst af dansk politi i en større narkosag. Den tredje er ifølge marokkanske medier i familie med de to.

Tre danskere blev fredag aften anholdt i Tanger i det nordlige Marokko i en narkosag.

- Den danske ambassade i Rabat (Marokkos hovedstad, red.) vil yde sædvanlig konsulær bistand, skriver Udenrigsministeriet i en mail til TV 2, hvor man bekræfter, at ministeriet kender til de tre anholdte danskere.

Ifølge flere medier, blandt dem et marokkansk medie og det kinesiske nyhedsbureau Xinhua, er to af danskerne anholdt på baggrund af en arrestordre og en efterlysning fra dansk politi, der sigter dem i en større sag om handel med narko og piller.

De to danskere blev anholdt i en lejlighed i Tanger hos den tredje dansker, der ifølge det marokkanske medie er i familie med de to øvrige danskere.

Beboeren i lejligheden menes at have ydet finansiel og logistisk støtte til de to danskere under deres ophold i Tanger.

To danskere skal udleveres

Under ransagning i lejligheden fandt marokkansk politi store pengesummer og en ukendt mængde hash.

De tre anholdte opholdt sig illegalt i Marokko, og de er alle tre nu i politiets varetægt. To af dem med henblik på udlevering til dansk politi, mens det nu skal afklares, hvad beboeren i lejligheden skal sigtes for.

Udenrigsministeriet ønsker ikke at oplyse yderligere om de tre anholdte.

- Udenrigsministeriet har tavshedspligt i personsager og kan derfor ikke kommentere yderligere, lyder det i mailen til TV 2.