Krimi

Politi advarer mod betting-svindel i kiosker og på tankstationer

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Politiet kalder det bondefangeri.

Nordsjællands Politi skriver på Facebook, at de i februar har modtaget flere anmeldelser om bedrageri begået i butikker, hvor man kan spille penge på sportsresultater – også kendt som at oddse.

Indtil nu har politiet modtaget fire anmeldelser om betting-svindel for samlet cirka 50.000 kroner.

Bedragerierne foregår ved, at en eller flere personer kommer ind i en butik og spiller penge på live-resultater i forskellige igangværende sportskampe. Når det så er blevet tid til, at der skal betales for væddemålene, har gerningspersonerne oftest ”glemt” deres pung ude i bilen.

Er væddemålene i mellemtiden gået hjem, betyder det dog ikke noget, at pungen ligger ude i bilen, for så kan gerningspersonerne blot betale med deres nyligt vundne gevinst. Er væddemålene derimod blevet tabt, stikker de i stedet af fra regningen, som indtil videre har lydt på 10-15.000 kroner per gang.

Opfordrer til at dele opslag

Nordsjællands Politi erkender, at de ikke er decideret lagt ned af anmeldelser om betting-svindel i kiosker og på tankstationer. Men bedrageri for 50.000 kroner på kort tid ved samme fremgangsmåde har alligevel fået politiet til at oplyse om fænomenet.

Ved at gøre opmærksom på bondefangeriet, som de selv kalder det, håber man at kunne bidrage til, at flere ikke bliver snydt.

Nordsjællands Politi opfordrer til at dele deres Facebook-opslag med venner og familiemedlemmer, som arbejder i butikker, kiosker og lignende steder, hvor man kan spille penge på sportsresultater.