Krimi

Leder af bosted frifundet i sag om sex med psykisk syg beboer

Vestre Landret, hvor den 58-årige kvinde blev dømt. Scanpix / Scanpix

I byretten blev kvinden idømt betinget fængsel og frataget rettigheden til at arbejde med psykisk syge mennesker. Nu har landsretten frikendt hende.

En 58-årig kvindelig leder af et bosted er ved Vestre Landsret i Viborg blevet frifundet i en sag, hvor hun var tiltalt for flere gange at have haft samleje med en psykisk syg beboer på bostedet.

Det oplyser kvindens forsvarer, Karina Skou, til TV 2.

- Det er jeg selvfølgelig glad for. Det har været et meget langt forløb for min klient, siger Karina Skou.

Kvinden har under hele sagen nægtet sig skyldig. De tre dommere har ikke fundet det bevist, at der har været et forhold mellem manden og kvinden.

Blev ellers dømt i byretten

I byretten i Sønderborg blev kvinden for knap to år siden idømt fire måneders betinget fængsel og frataget rettigheden til at arbejde med psykisk syge mennesker.

Det er nu op til anklagemyndigheden at vurdere om man vil prøve at få sagen for Højesteret.

- Det er korrekt, at anklagemyndigheden kan prøve det. Men jeg regner med dette bliver det endelige resultat, alle tre dommere var enige om at frifinde min klient, siger Karina Skou.

Den på daværende tidspunkt 40-årige beboer med somalisk baggrund var på bostedet, hvor kvinden var leder som et led i en behandlingsdom. Han forklarede i byretten, at han havde følt sig tvunget til at være i et forhold med lederen.

Ifølge JydskeVestkysten blev han indlagt på psykiatriske behandlingssteder, når han forsøgte at flygte fra bostedet.

Forsvarer i byretten havde ikke tillid til mands forklaring

Forholdet var ifølge mandens forklaring i byretten blevet indledt i lederens private hjem, hvor den 40-årige kom for at blive afskærmet fra et heftigt misbrug. Det brugte kvinden ifølge manden til at indlede et seksuelt forhold.

I byretten argumenterede den 58-årige kvindes tidligere forsvarer, Carsten Højer, dog for, at man ikke skulle have tillid til mandens forklaring.

- Hans forklaring var overfladisk og spredt og ikke særlig detaljeret og måske præget af, han ikke var vant til at blive taget alvorligt, sagde forsvarer Carsten Højer ifølge JydskeVestkysten. Han fandt ikke grund til at fæste lid til en misbruger, der var kendt for at have en lemfældig forhold til sandheden.