Krimi

Mor til dræbt betjent på Langebro: - Det er ikke til at forstå

Sidste år kørte en vanvidsbilist Britta Buhls søn ihjel. Hun tvivler på, de nye tiltag havde reddet hendes søn, men hun håber, de kan hjælpe andre.

Hun glemmer aldrig den nat i juli sidste år, hvor hun fik overbragt beskeden om, at hendes ældste søn, Magnus, var død.

Siden den nat har intet været det samme for Britta Buhl.

- Verden ramlede. Jeg tænkte: "Det kan ikke være rigtigt." At han bare med et pennestrøg bliver viftet væk fra jorden, det er ikke til at forstå. Det er det stadig ikke, siger Britta Buhl.

Magnus, der arbejdede som politiassistent, blev dræbt i en bilulykke på Langebro i København 23. juli 2019. Han var i tjeneste og befandt sig tilfældigvis på broen, da ulykken fandt sted.

Blev nævnt i nytårstale

Sagen fra Langebro har fået stort politisk fokus, fordi den 26-årige mand, der ifølge politiet var skyld i ulykken, kørte hensynsløst og med al for høj fart, da han kørte frontalt ind i flere biler på broen.

Statsminister Mette Frederiksen nævnte både Langebro-ulykken og Magnus' død i sin nytårstale og sagde i den forbindelse, at hun ville 'skærpe straffen for vanvidskørsel i gaderne'.

Den skærpelse blev torsdag præsenteret, da regeringen fremlagde ni tiltag, der skal ramme de såkaldte vanvidsbilister.

- Det er billister, der med fuldt overlæg overskrider hastighedsgrænserne og ikke bare sætter deres eget liv, men også andres i fare, sagde transportminister Benny Engelbrecht (S) på pressemødet.

Håber det kan fjerne nogle af dem fra gaderne

For Britta Buhl er det svært at finde mening i et meningsløst trafikdrab. Men det hjælper hende, at sagen formentlig vil betyde, at politiet får flere beføjelser, at straffene bliver skærpet, og at det bliver lettere at tage bilerne fra vanvidsbilister.

- Så er det måske den mening, jeg kan se i, at Magnus har mistet livet. Men der kommer aldrig en mening med, at vi skulle miste ham, siger Britta Buhl.

I mandags kunne vi her på TV 2 fortælle, at den 26-årige mand, der nu er tiltalt for uagtsomt manddrab og særlig hensynsløs kørsel i forbindelse med ulykken på Langebro, både før og efter ulykken er blevet stoppet af politiet for grove hastighedsovertrædelser.

Tror du, de nye regler kunne have reddet Magnus?

- Nej, desværre. Men man kunne håbe, at de nye regler gør, at vi får færre af den type bilister på gaden, siger Britta Buhl.

- Men når ikke engang det, at han slår en mand ihjel, kan få ham til at overveje sin trafikadfærd, så er der jo ikke noget, der kan ændre på den mand, siger Britta Buhl.

Den 26-årige har erkendt, at han kørte bilen på Langebro, men han nægter sig skyldig i de øvrige omstændigheder.

Blev farmor i går

Da Magnus mistede livet i juli var hans hustru gravid med deres andet barn.

Onsdag fødte hun en dreng, og fredag skal Britta Buhl møde sit nye barnebarn.

- Jeg glæder mig så meget til at se ham. Det er rigtig dejligt, at Magnus har sat to små, dejlige drenge i verden. Det er de skønneste børnebørn, man kan ønske sig. Og jeg synes, det er uendelig synd for dem, at de ikke har deres far. Vi andre må prøve at give dem det, deres far ikke kan give dem, siger Britta Buhl.