speedometer
Krimi

Vanvidsbilist fik en ubetinget frakendelse - men fik fire nye klip og bragede ind i en bus

Danmark plages af vanvidsbilister - her er en af dem.

Den kvindelige betjent holdt for rødt lys med en anholdt på bagsædet, da hun fik øje på bilen bag sig. Den hvide BMW-cabriolet overhalede hende bagfra, kørte over i modsatte vejbane og frem mod de andre biler, der holdt for rødt. Det var en ulovlig manøvre - en lørdag eftermiddag midt på Frederiksberg. Episoden var så ekstrem, at betjenten gjorde noget, hun ikke havde gjort i 20 år.

I den hvide bil sad Emre C.

På det tidspunkt havde han tre betingede frakendelser og endnu flere klip i kørekortet.

Han er en Danmarks vanvidsbilister. Det er dem, der kører, som de vil. I de værste tilfælde bliver uskyldige kørt ihjel. Men hver dag ser politiet vilde, unge mænd, der er til fare for alt og alle.

Nu skal I se Emre C's liv på vejene - og vi skal møde tre personer, færdselsbetjenten, betjenten og buschaufføren, som alle er stødt på Emre C i trafikken. På tre år samler han 15 klip sammen og kører så vildt, at han burde få flere frakendelser af kørekortet. Men der sker ikke noget. Emre C kører videre, som om intet var hændt. Sagsbehandlingstiden er nemlig en afgørende del af Emre C's historie.

Historien om C

 1. 2017

  1. Fart: Betinget frakendelse

   Emre C kører mindst 97 kilometer i timen (km/t) på en strækning, hvor man maksimum må køre 60 km/t.

   Det medfører isoleret set en betinget frakendelse af førerretten.

  2. Retssagen #1

   Sagen berammes, men udskydes på grund af sygdom.

  3. Fart: Betinget frakendelse

   Han kører mindst 82 km/t i et område, hvor han må køre 50 km/t. Det er en overskridelse på 60 procent. Det medfører isloleret set en betinget frakendelse af førerretten.

  4. Intet kørekort med: Klip i kortet

   Emre C stoppes med et barn i bilen, der ikke sidder i et godkendt sæde. Han har heller ikke kørekort med. Udløser et klip i kørekortet.

  5. Fart: Klip i kortet

   Han kører mindst 69 km/t i en zone, hvor man maksimum må køre 50 km/t. Udløser et klip i kørekortet.

  6. Retssagen #2

   Sagen berammes igen, men forsvareren er på ferie, og sagen udskydes nu til 17. oktober.

Færdselsbetjenten: Uden kørekort - med udgangstilladelse

Det var en fredag aften lige efter midnat i det centrale København. En bil kørte ad Gothersgade mod Søerne og fortsatte lige frem i lyskrydset ved Landemærket. Bagved fortsatte en Skoda Fabia på samme måde, selvom der var blevet rødt. Det oplevede politibetjent Henrik Lorentzen, der filmede episoden.

Han stoppede Skodaen, som Emre C sad i. Emre C ville ikke se videoen og nægtede at have kørt over for rødt. Men som han fortalte betjenten, så ’nægter han sig altid skyldig i den slags’. Emre C havde heller ikke sit kørekort med, men viste betjenten sin udgangstilladelse fra fængslet. Emre C forklarede i retten, at han ikke huskede episoden. Episoden gav blandt andet et klip i kørekortet.

Historien om C

  1. Retssagen #3

   Sagen berammes tredje gang. Tillægsanklageskrift medfører en ny berammelse 5. april 2018.

  2. Fart: Klip i kørekortet

   Emre C kører mindst 75 km/t i en 50-zone. Medfører et klip i kørekortet. Det er det fjerde klip på syv måneder.

  3. Fart: Betinget frakendelse af kørekortet

   Han kører mindst 103 km/t i en 60-zone. Det medfører isoleret set betinget frakendelse af kørekortet. Det er hans tredje betingede frakendelse i 2017.

 1. 2018

  1. Rødt lys: Klip i kørekortet

   Han kører over for rødt lys. Det giver et klip i kørekortet.

  2. Retssagen #4

   Sagen berammes fjerde gang, men Emre C er syg, så den udskydes nok engang. Nu til 31. oktober.

  3. Fart: Klip i kørekortet

   Han kører mindst 94 km/t i en zone, hvor man maksimum må køre 60 km/t. Det medfører et klip i kørekortet.

  4. Rødt lys: Klip i kørekortet

   Han kører over for rødt lys og har ikke kørekort med. Får et klip i kortet.

  5. Fart: Klip i kørekortet

   Emre C bliver målt til at køre mindst 94 km/t, hvor han kun må køre 70 km/t. Det medfører et klip i kørekortet.

Betjenten: Gjorde noget, hun ikke havde gjort i 20 år

Den kvindelige politibetjent så noget ekstremt en lørdag eftermiddag på Frederiksberg. Der var masser af fodgængere og cyklister, og hun kørte sammen med en kollega i en civil politibil med en anholdt på bagsædet. De stoppede for rødt lys i krydset ved Rosenørns Allé og H.C. Ørstedsvej. Foran dem holdt fire-fem biler.

Pludselig fik betjenten øje på en hvid BMW-cabriolet, der overhalede dem bagfra ved at køre over i de modkørendes vognbane, selvom der var dobbelt spærrelinje. Cabrioleten kørte med ”frisk fart”, oplevede betjenten, og herefter pressede den sig ind mellem nogle af de biler, der holdt foran. Nu holdt den midt i fodgængerfeltet. Da der var frit, men stadig rødt lys, kørte Emre C over krydset.

I retten fortalte Emre C, at han ikke kunne huske episoden, og at han aldrig har ejet en hvid BMW. Men da der blev vist billeder fra gerningsstedet, ville han dog ikke bestride, at det var ham, der kørte. Han blev kendt skyldig og fik to klip i kørekortet. I sine tyve år hos politiet havde den kvindelige betjent aldrig tidligere stoppet en person for en færdselsforseelse, mens hun havde en anholdt siddende på bagsædet. Men den lørdag var en undtagelse. Episoden var så ”ekstrem”, som hun fortalte i retten.

Historien om C

  1. 204 km/t: Ubetinget frakendelse

   På en motorvej, hvor man maksimum må køre 110 km/t, kører Emre C mindst 204 km/t. Det medfører en ubetinget frakendelse af kørekortet.

  2. Rødt lys: Klip i kortet

   Han kører over for rødt lys. Det medfører et klip i kørekortet.

  3. Hasarderet kørsel: Klip i kortet

   Han laver en ulovlig overhaling. Det medfører et klip i kørekortet.

  4. Rødt lys: Klip i kortet

   Kører over for rødt lys, og det koster endnu et klip i kørekortet.

  5. Retssag #5

   Sagen berammes for femte gang - nu til 30. januar. 

Buschaufføren: Han stak af fra ulykken

I det øjeblik buschaufføren kørte ud i krydset ved Jyllingevej, hørte han et brag. Da han kiggede ned i instrumentbrættet, lyste en masse advarselslamper op. Først troede han, at bussen var punkteret, men i venstre sidespejl kunne han se en sort bil, der kurede forbi bussen i en sky af røg.

Buschaufføren stoppede bussen med det samme og steg ud. Han kunne ikke se nogen i den sorte Mercedes, så han frygtede først, at føreren af bilen var død.

Men så kom en anden mand løbende hen til buschaufføren og fortalte ham, at personerne fra den sorte Mercedes var stukket af fra ulykken. En af de personer, nemlig føreren af den sorte Mercedes-benz CLK, var Emre C. En af buspassagererne blev kørt på hospitalet, men ingen kom alvorligt til skade. I retten forklarede Emre C, at det var bussen, der kørte ind foran ham, og at han ikke kunne nå at bremse.

TV 2 har talt med den unge buschauffør, som ikke ønsker at medvirke med navn og ansigt. Men han fortæller, at han er rystet over, at føreren af bilen på det tidspunkt havde begået så mange forseelser, at han slet ikke burde have haft sit kørekort.

Historien om C

 1. 2019

  1. Retssag #6

   Sagen berammes og udskydes for sjette gang. Denne gang på grund af sygdom hos anklagemyndigheden.

  2. Rødt lys: Klip i kortet

   Emre C kører over for rødt lys. Det medfører endnu et klip i kørekortet. Det tredje klip siden 23. maj, hvor hans fart på 204 km/t medførte en ubetinget frakendelse af kørekortet.

  3. Mange ting: Klip i kørekortet

   Han stoppes efter at have lavet en ulovlig overhaling. Han har ikke sikkerhedssele på og intet kørekort på sig. Giver et klip i kørekortet.

  4. Retssag #7

   Sagen går i gang, men hovedforhandlinger og vidneudsagn sættes til 6. december.

  5. Dommen

   Emre C idømmes en bøde på 30.250 kroner og mister retten til at køre bil i fem år og seks måneder. Statskassen skal betale sagsomkostningerne. Emre C bliver kompenseret på grund af den lange sagsbehandlingstid.

- De impotente regler

Sagen har dermed taget tre år, siden den første gang blev berammet. Det imponerer ikke Jacob Forman, der er advokat og ekspert i strafferetlige færdssager.

- Reglerne er impotente i den her situation. Problemet er, at de her mennesker så længe er i fri dressur på vejene og kan udøve de her ting og gør det i fire-fem år. De skaber den ene sindssygt farlige situation efter den anden. Det er provokerende, at de i så lang tid får lov til at udøve deres kørsel på vejene på den måde. Vi er i yderste livsfare, os andre der kører sammen med dem.

Emre C er i øjeblikket varetægtsfængslet i en anden sag, og det har ikke været muligt at få et interview med ham.