Vidner bange for at afgive forklaring i radioværts drabssag 

Et af vidnerne har modtaget psykologhjælp.

To tilfældige vidner, der er indkaldt for at afgive forklaring i sagen om drabet på tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar, er bange.

Så bange, at de har kontaktet politiet for at få lov til at afgive deres forklaring for lukkede døre. Den ene har flere gange sagt, at han ikke ville møde op - den anden har gennem en tillidsmand fremlagt sin sag.

Et vidne er efter loven forpligtet til at afgive forklaring og til at tale sandt - vidnet må kun blive væk fra retten, hvis der foreligger en lægeerklæring.

Vidne sĂĄ drabet

Det første vidne kom kørende i en bil og så, da en mand skød Nedim Yasar to gange i hovedet 19. november 2018.

- Han er bange for at afgive forklaring. Han er bange for, at han bliver slĂĄet ihjel, forklarede anklager Jens Povelsen tirsdag i retten pĂĄ Frederiksberg.

Desuden henviste anklageren til, at den ene af de tiltalte er medlem af rockerklubben Satudarah, og at begge tiltalte tidligere er straffet for personfarlig kriminalitet.

Kan der ikke være fuldstændig lukkede døre, anmodede anklageren om, at hverken de tiltalte eller deres venner på tilhørerrækkerne kan være til stede for at se og høre vidnets forklaring.

En anmodning, som forsvarer Maibritt Storm Thygesen protesterede mod. For vel er der medlemskabet af Satudarah, og vel er der en “fjern fortid”, men:

- Der har ikke været nogle som helst optrin i forbindelse med denne sag. Der er intet grundlag for at lukke dørene, mener Maibritt Storm Thygesen.

Til stede i retten er der på rettens andendag alene mødt to venner til de tiltalte op, ligesom der på intet tidspunkt har været fremmøde foran retten af folk med Satudarah-kendetegn.

Vidne kendt på Nørrebro

Det andet vidne er en mand, der gennem sit arbejde færdes meget på Nørrebro og kender mange mennesker, og derfor er han bange for at blive genkendt.

I dette tilfælde er det mandens tillidsmand, der har kontaktet politiet og forklaret, at vidnet er bange, har modtaget psykologhjælp og har forsøgt at blive forflyttet til et andet arbejde.

Efter at have voteret besluttede retten til dels at følge anklagerens anmodning om at beskytte vidnerne, således at de kan afgive deres forklaring i retten, uden at hverken de tiltalte eller deres venner er til stede.

- Under vidnets forklaring kan ingen andre end repræsentanter for pressen være til stede, og der vil være nedlagt navneforbud, fremlagde retsformand Louise Falkenberg rettens beslutning.