Unge mænd bedt om at aflægge DNA-prøve i Emilie Meng-sagen
Det seneste halve år har politiet pålagt flere unge mænd fra Korsør-ghetto at aflægge en DNA-prøve.
- Det var drengene, der tog hende.
Sådan fortalte en udviklingshæmmet mandlig beboer på et bosted til politiet samme dag, som den dræbte Emilie Meng forsvandt.
Det skriver Sjællandske, der både har talt med personalet på plejecenteret Solbakken og med politiet, som bekræfter de nye detaljer i vidneudsagnet for offentligheden.
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis fungerende politidirektør, Lars Harvest, bekræfter overfor TV 2 vidnets udsagn, men understreger, at det ikke er ny viden for politiet.
Manden bor i Korsør på Motalavej, som figurerer på Boligministeriets ghettoliste, og som ligger i forlængelse af den sti, hvor Emilie Meng forsvandt søndag 10. juli 2016.
Hørte pigeskrig
Han har tidligere fortalt i DR’s dokumentar om Emilie Meng-sagen, at han den søndag morgen fra sin altan hørte en pige skrige og højt sige ”hallo”.
Det havde han sagt til politiet, men han fortalte altså også, at ”drengene tog hende”.
Lars Harvest vil ikke kommentere vidneudsagnet yderligere, men siger til Sjællandske:
- Jeg kan bare sige, at det efterforskningsmæssigt fortsat er en af de største sager hos politiet, og vi fortsætter ufortrødent. Kald mig bare naiv, men jeg håber stadig på et gennembrud.
Unge mænd dna-testet
De nye detaljer i mandens vidneudsagn er kommet frem samtidig med, at forsvarsadvokat Kim Krarup fortæller, at han repræsenterer flere unge mænd fra Motalavej, der det seneste halve år er blevet pålagt at aflægge en dna-prøve i forbindelse med Emilie Meng-sagen. Han er bekendt med mindst ti unge mænd, der har aflagt prøve.
Om det har nogen forbindelse til, hvad den udviklingshæmmede mand har fortalt, vil politiet ikke svare på.
Men ifølge Kim Krarup er hans klienter blevet kontaktet af politiet, som har bedt dem komme til en samtale på stationen, hvor de har fået at vide, at de skal afgive en spytprøve. Og nægtede de, ville politiet skaffe en dommerkendelse, fortæller Kim Krarup.
Hvilken slags samtale de unge mænd var blevet indkaldt til, ved forsvarsadvokaten ikke.
- Jeg har skrevet til politiet for at finde ud af, om det var en afhøring. Og for at finde ud af, hvilken retsstilling de har. Om de er vidner eller sigtede. Og om de i så fald er blevet afhørt med en sigtedes rettigheder, siger Kim Krarup.
Lars Harvest siger til TV 2, at politiet har efterforsket sagen i lang tid, og at det, man har gjort her, ”er sket mange steder”, og at "det er der ikke noget odiøst i".
- Vi afsøger flere og flere personer, og nu er vi så kommet til nogle personer, der har en advokat, som synes, det er helt forfærdeligt interessant, siger Lars Harvest.
Uopklaret drab
Mordet på Emilie Meng er stadig et mysterium her godt tre og et halvt år efter, hun forsvandt. Liget af hende blev fundet juleaften 2016 i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup.
Politiet efterlyste en lys, formentlig hvid, Hyundai i30, fordi det fremgår af overvågningsbilleder fra Korsør Station, hvor Emilie Meng sidst blev set i live klokken fire søndag morgen, at en lignende bil kørte fra parkeringspladsen omkring forsvindingstidspunktet.
To og en halv time senere så en kvinde en tætskåret mand i 30’erne holde ved Regnemarks Bakke, hvor han løftede noget tungt ud af sin lyse bil.
Men drabsmanden er stadig på fri fod.