Krimi

Da søsteren blev dræbt, tænkte Messerschmidt først og fremmest på hendes børn

DF-politikerens søster blev dræbt i november 2019. Hendes kæreste er tiltalt for drabet.

Da Morten Messerschmidt 15. november 2019 modtog opkaldet om drabet på sin søster Line Messerschmidt, tænkte han med det samme på hendes børn.

Det fortæller Dansk Folkeparti-politikeren i et interview i Kristeligt Dagblad.

- Min første tanke var: "Er børnene o.k.?" Line har fire børn, og de var der, mens det skete. Resten af den dag handlede om Lines børn, og det var først ud på natten, at chokket over hendes død for alvor fæstnede sig i mig, for der var en masse praktiske forhold om børnene, som tog opmærksomheden, siger han til avisen.

Politikeren fortæller, at han efter tabet af søsteren har brugt kirken til at bearbejde sorgen, og at tabet har understreget troens plads i hans liv.

Kæresten tiltalt i drabssag

31-årige Line Messerschmidt mistede livet tidligt om morgen 15. november, hvor hun blev dræbt i sit hjem i Ruds Vedby.

Hendes kæreste, der på drabstidspunktet var 39 år, er tiltalt for drabet og på en anden kvinde i Kundby samme morgen.

Manden nægter sig skyldig i drab, men har erkendt vold med døden til følge.

Ifølge politiet kontaktede kæresten selv politiet mellem de to drab. Første opringning fra kæresten var klokken 04.30 fra hjemmet i Ruds Vedby.

Senere på morgen kontaktede manden igen politiet.

Denne gang bekræftede han over for politiet, "at der var blevet begået noget nyt", hvorefter politiet fik talt ham ind på Holbæk Politistation.

Politiet kunne efterfølgende konstatere, at en 35-årig kvinde var dræbt i Kundby.

“Sorg er prisen, vi betaler for kærlighed”

Da Morten Messerschmidt vendte tilbage til sit arbejde i Folketinget 21. november, gav han udtryk for den sorg, som han og familien var i.

- "Sorg er prisen, vi betaler for kærlighed". I dag vendte jeg tilbage til arbejdet på Christiansborg. Om det, der er hændt min familie, har jeg kun to ting at sige. Dels mine ord fra Folketingets talerstol idag. Og derudover til jer alle, der har skrevet, ringet og sendt hilsener: Tak, skrev han på Facebook.

Fra Folketingets talerstol havde Messerschmidt forud for en debat ytret "en varm tak for de hilsner, tanker og blomster, der den seneste tid er strømmet min familie i møde".

- Det har betydet uendelig meget for hele familien, og det viser, at der udover de politiske uenigheder også her på Christiansborg findes et grundlæggende kammeratskab og medmenneskelighed, selv når det umenneskelige viser sit ansigt. Det har varmet og rørt os, lød det fra Morten Messerschmidt.

DF-politikeren Morten Messerschmidt var for første gang tilbage i Folketinget efter drabet på sin søster.