Krimi

31-årig frifundet for voldtægt i borgmesters seng

Voldtægten skal være sket 31. marts mellem klokken 8 og 16, da teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen holdt fest. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Manden var også tiltalt for blufærdighedskrænkelse ved at have taget på Ninna Hedeager Olsen, der også lå i sengen. Borgmesteren har ingen kommentar.

Østre Landsret har frifundet en 31-årig mand for at have voldtaget en kvinde i teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsens (EL) seng.

Han blev dømt i byretten.

Senioranklager Emil Folker havde ellers krævet den 31-årige idømt fængsel i et år og to måneder. Det ville have været en skærpelse af straffen, der i byretten lød på et års fængsel.

I byrettens dom blev der lagt vægt på, at kvinden var ude af stand til at gøre modstand.

Også tiltalt for blufærdighedskrænkelse

Østre Landsret mener ikke, at kvinden var i en tilstand, hvor hun var ude af stand til at modsætte sig handlingen.

Og det var altså en enig afgørelse, der frifandt manden.

Den 31-årige var også tiltalt for blufærdighedskrænkelse ved at have taget på Ninna Hedeager Olsen, der også lå i sengen. Det blev han også frifundet for.

Han har i sagen nægtet sig skyldig, og han var ifølge Ritzau tydeligt lettet efter dommen, som han ikke har kommentarer til.

- Det siger næsten sig selv, at det har været et kæmpestort pres for ham. Han er rigtig glad for at kunne sætte et punktum og komme videre, fortæller Hannah Krog, der har været den 31-årige mands forsvarsadvokat i sagen.

Kunne hun modsætte sig?

Da byretten i september idømte manden et års fængsel, skete det blandt andet med begrundelsen, at manden havde voldtaget kvinden, da hun havde været ude af stand til at modsætte sig.

Men landsretten mener ikke, at kvinden har været i en tilstand, hvor hun ikke har været i stand til at modsætte sig.

Den vurdering er forsvarsadvokaten tilfreds med

- Jeg er selvfølgelig super tilfreds med dommens resultat. Jeg har hele tiden ment, at det rigtige var en frifindelse. Dommen slår fast at forurettede ikke var i en tilstand, hvor hun ikke kunne sige fra. Det er en tydelig og enstemmig afgørelse, siger Hannah Krog til TV 2.

- Samtidig har landsretten givet os medhold i, at min klient på ingen måde har haft nogen hensigt eller intention om at forulempe sin veninde.

Hannah Krog vurderer, at resultatet i landsretten ville have været det samme, selvom man havde en samtykkebaseret lovgivning.

- Jeg er enig med Straffelovrådet, der siger, at et udtrykkeligt samtykke som forudsætning for lovlig seksuel aktivitet sjældent harmonerer med seksuallivets realiteter. Man er derfor, sådan som vores lovgivning er, nødt til at tage ansvar og sige fra, hvis man ikke ønsker at være med til sex, siger hun.

I Østre Landsret forklarede Ninna Hedeager Olsen torsdag, hvad hun oplevede i den seng, hvor den 31-årige mand og den anden kvinde lå.

- Det er svært at forklare, men jeg føler, at hun har det ligesom mig. Jeg føler, at hun på samme måde som mig prøver at signalere, at hun sover. Jeg føler, at jeg kan mærke, at hun heller ikke synes, at det er rart, sagde Ninna Hedeager Olsen.

Overbevist om, hun havde lyst til sex

I løbet af en forårslørdag sidste år havde den tiltalte, borgmesteren og en gruppe andre været til fodboldkamp, inden en fest blev indledt i borgmesterens hjem.

De tog herefter videre på en bar, og fire af dem endte senere hjemme i borgmesterens seng.

Her lå de alle fire og talte, inden de faldt i søvn. Efter kort tid vågnede manden og havde lyst til sex. I løbet af aftenen havde han haft flere samtaler med kvinden, og de havde også kysset.

Derfor var han overbevist om, at hun også havde lyst til ham, har han forklaret i sagen.

I byretten blev manden også dømt for at have taget om Ninna Hedeager Olsens hofter, men han blev ikke dømt for at have taget hende på brysterne.

Manden har forklaret, at det var en fejl, at han rørte ved borgmesteren, og at han stoppede, da han opdagede, at det var hende, han tog på.

TV 2 har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ninna Hedeager Olsen. Til B.T. oplyser Enhedslisten, at partiet ikke kommer til at udtale sig i sagen