Krimi

12 bortvist fra retsmøde om kidnapning - samtlige biler tjekket på færge

Politiet stoppede biler på færgen. Benny Lind / Minbynews
TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

De 14 personer blev alle varetægtsfængslet i fire uger.

I forbindelse med et grundlovsforhør af 14 mænd torsdag eftermiddag i Aarhus var adskillige tilhørere mødt op uden for retsbygningen.

Det førte til, at politiet bortviste 12 personer for at undgå ballade, oplyser indsatsleder Erik Madsen.

Grundlovsforhøret handlede om nattens begivenheder, som ifølge politiet involverede to bandegrupperinger. Her blev 14 mænd anholdt efter en politiaktion, som sent onsdag førte til, at motorvej E45 blev spærret.

De 14 personer blev alle varetægtsfængslet i fire uger. Det skriver Østjyllands Politi torsdag aften på Twitter.

Østjyllands Politi havde gjort en del for at dæmme op for uro foran retsbygningen. Hele området omkring retsbygningen var spærret af med polititape og bevogtet af betjente med hunde.

Og torsdag eftermiddag kontrollerede politiet i Aarhus samtlige biler, der kørte af færgen fra Sjællands Odde i jagten på nogle bestemte tilhørere. Også her var formålet at undgå ballade, fortæller vagtchef Lars Bisgaard.

- Vi har kontrolleret de biler, der er kørt af og har kigget ekstra på to biler. Vi har talt med dem, og det var ganske udramatisk, og der var ingen anholdte. lød det fra vagtchefen.

Politiet var til stede med hunde foran retsbygningen i Aarhus under grundlovsforhøret.

Truede to ind i bil

De 14 mænd er sigtet for at have truet to personer med pistoler og efterfølgende frihedsberøvet dem ved en parkeringsplads på Gudrunsvej i det vestlige Aarhus.

De er også sigtet for at have overfaldet de to personer med køller.

Dommeren har valgt at lukke dørene til grundlovsforhøret, da politiet mener, at der er medgerningsmænd på fri fod.

Det vil kunne hindre sagens opklaring, hvis de kan læse om forhøret i pressen, lyder dommerens argumentation.

I retssalen var de 14 mænd iført hvide overtræksdragter og sad side om side ved deres advokater.

Standset ved Vejle

Østjyllands Politi fortalte torsdag, at politiet rykkede ud, da man blev opmærksom på, at "et større antal gerningsmænd" tilbageholdte flere personer mod deres vilje i Aarhus Vest.

Flere personer og køretøjer var på stedet, hvor den ulovlige frihedsberøvelse angiveligt foregik. En bil forsøgte at stikke af fra politiet men blev stoppet, og fire mænd med tilknytning til sagen blev anholdt.

De øvrige biler kørte fra stedet. Det lykkedes senere Østjyllands Politi - med hjælp fra betjente fra Sydøstjyllands Politi - at standse bilerne på motorvej E45 ved Vejle.

Det var i den forbindelse, at trafikåren kortvarigt blev lukket for trafik.

I to biler fandt politiet to mænd, der befandt sig i bilerne imod deres vilje.

Ti mænd blev anholdt på motorvejen uden større dramatik.

- På nuværende tidspunkt er det politiets opfattelse, at der er tale om en isoleret hændelse mellem to bandegrupperinger, og at det bunder i en personlig strid, udtalte politiinspektør Michael Kjeldgaard torsdag formiddag i en pressemeddelelse.