Krimi

Ulvedebattør idømt fængsel

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Han mener selv, dommen er for lav.

Den 33-årige ulvedebattør Storm Balderson idømmes 40 dages ubetinget fængsel for trusler mod en mand, der er dømt for at have dræbt en ulv, og for hærværk mod en kirke og byskilte i Ulfborg i sommeren sidste år.

Det har Retten i Holstebro netop afgjort.

Den dømte skal desuden betale knap 30.000 kroner i erstatning for hærværket.

Storm Balderson reagerede med stilhed og et fast blik rettet mod dommer Lillian Lund Tinggaard.

Ville beskytte nye hvalpe

Storm Balderson er glad for fængselsstraffen. Han fremsagde truslerne og begik hærværket for at fjerne fokus fra seks ulveunger, der blev født i sommer i Ulfborg, siger han.

- Jeg fik folk til at hade mig i stedet for at hade ulvene. Det er 40 dage værd for mig. Jeg synes, 40 dage er for lidt i forhold til det, jeg har lavet, siger Storm Balderson.

Storm Balderson har i flere år været yderst aktiv i ulvedebatten, hvor han er stor fortaler for, at ulven skal have sin plads i Danmark.

Debatten er primært foregået online på den nu dømtes blog og det sociale medie Facebook, men da der sidste år blev født et nyt kuld hvalpe i Vestjylland, tog Storm Balderson nye midler i brug for at blive hørt.

Den 33-åriges tekst skrevet med rødt på kirkemuren i Ulfborg.

Natten til den 27. juni tog han til Ulfborg, hvor han blandt andet spraymalede to byskilte og skrev "Finris", "Naturen før mennesker" og "blod bliver aldrig glemt" på byens kirke.

Storm Balderson har fra start taget ansvaret for episoden. I retten kaldte han hele ulvesagen for "sin hjertesag".

Trusler mod dømt for ulvedrab

Udover hærværk er Storm Balderson blandt andet også blevet dømt for at have overtrådt det polititilhold, han har imod Mourits Troldtoft og hans søn, Steffen Troldtoft.

Mourits Troldtoft blev kendt af offentligheden, da han i 2018 skød og dræbte en ulv på sin mark nær Ulfborg, og i sommer anmodede hans søn, Steffen Troldtoft, om, at der blev lavet et polititilhold mod Storm Balderson, så han ikke måtte kontakte de to hverken direkte eller indirekte.

I retten forklarede Steffen Troldtoft tirsdag, at han har fået mange trusler, siden hans far skød ulven, og i det mest grelle tilfælde har han anmodet om polititilhold. I Storm Baldersons tilfælde opfattede han det som om, at han var en af dem, der faktisk kunne finde på at gøre noget.

- Han er en af dem, der faktisk har demonstreret det ved hærværk i Ulfborg, lød det.

RIP MT & Søn stod der malet på et kors i Ulfborg i sommeren 2019. 33-årige Storm Balderson har taget ansvaret.