Krimi

Politi rejser tiltale for bestikkelse i kommune-sag

Arkivfoto. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Det er Østjyllands Politi, der har rejst tiltale mod fire personer og to virksomheder for at modtage eller yde bestikkelse.

En af de tiltalte er tidligere ledende medarbejder i Aarhus Kommune, der har været sigtet for modtagelse af bestikkelse.

DR Nyheder har fået indblik i en aktindsigt og kan fortælle, at det drejer sig om Claus Pedersen, der var forvaltningschef Natur- og Vejservice.

Han blev politianmeldt i 2017, efter han angiveligt havde modtaget golfrejser og koncertbilletter.

- Parterne i sagen er enten tiltalt for at modtage eller yde bestikkelse i form af forskellige sponsorater og gaver, forklarer specialanklager i Østjyllands Politi, Jesper Rodkjær.

Sagen drejer sig i alt om to virksomheder fra henholdvis Østjylland og Nordjylland samt fire personer.

Anklageskriftet lyder på i alt ti punkter, hvoraf syv omhandler bestikkelse og tre mandatsvig.

Omfattende efterforskning

I løbet af efterforskningen har samlet 19 personer og virksomheder været sigtet i sagen for forskelige forhold.

Men i flere tilfælde har politiet måttet frafalde sigtelsen, da de har vurderet, der ikke kunne føres tilstrækkelig bevisførelse for, at der har været tale om bestikkelse.

- Sagen har i flere omgange været forelagt statsadvokaten, fordi den også rent juridisk er kompliceret. Jeg er tilfreds med, at vi nu har et anklageskrift klar, så alle parter kan få en afklaring i retten, siger anklageren.

Det er endnu ikke afklaret, hvornår retssagen skal finde sted.

Af hensyn til den videre proces ønsker anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi ikke at kommentere på det nærmere indhold af anklageskriftet, før retssagens begyndelse.