Krimi

Forbindelse mellem politidirektørs mand og sigtet i klitsag får konsekvenser

To mænd er sigtet i sagen om en ulovlig nedrivning af en fredet klit i Skagen.

Nordjyllands Politis direktør, Anne Marie Roum Svendsen, er ufrivilligt kommet i fokus i sagen om den ulovlige udgravning af en fredet klit i Skagen i efteråret 2019.

Politidirektørens mand har en forretningsmæssig forbindelse til en af de to sigtede i sagen, og det får nu konsekvenser.

Sagen er nemlig blevet overdraget til Østjyllands Politi.

Det oplyser presseansvarlig ved Nordjyllands Politi, Christian Brinck, til TV 2 i en mail.

- På grund af forbindelsen har vi fundet det rigtigst at overdrage sagen til en anden politikreds, skriver han.

Christian Brinck vil ikke gå nærmere ind i, hvad den konkrete forbindelse mellem Anne Marie Roum Svendsens mand og den ene af de sigtede er.

Han fortæller videre, at de overdrog sagen til Østjyllands Politi 10. december.

Pressemedarbejder ved Østjyllands Politi, Janni Lundager, oplyser til TV 2, at politikredsen fik overdraget sagen 13. december, og at det har været Nordjyllands Politi, der har stået for efterforskningen af den.

Politidirektør fandt selv forbindelsen

Det var politidirektøren selv, der opdagede relationen mellem den sigtede og hendes mand og derfor valgte at fjerne sagen fra Nordjylland, fortæller Anne Marie Roum Svendsen til Nordjyske.

- Da jeg fandt ud af, hvem de sigtede var, og dermed at der var en forretningsmæssig relation til min mand, så besluttede jeg, at det var mest rigtigt, at sagen ikke skulle afgøres i Nordjylland, siger hun.

TV 2 har spurgt Nordjyllands Politi, hvornår de blev klar over forbindelsen mellem ægtemanden og den ene af de sigtede, men det har de ikke svaret på.

Klit fjernet med gummiged

Klitten ved Skagen Sønderstrand blev natten til 26. oktober ramt af hærværk, hvor en eller flere personer med en gummiged fjernede toppen af et stort klitområde og skubbede sandet ned på stranden.

12. november blev de to mænd sigtet for groft hærværk og for at overtræde naturbeskyttelsesloven. Det har ikke været fremme, hvordan de forholder sig til anklagerne.

De to mænd er begge bosat i Nordjylland, men det er ikke angivet nærmere, hvor de kommer fra.

Frederikshavn Kommune har varslet en erstatningssag mod gerningsmændene.