Krimi

Tre drenge er kommet til skade – politiet advarer mod uaffyret fyrværkeri

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Dreng får alvorlig øjenskade efter fund af fyrværkeri

En dreng i 11-12-årsalderen har torsdag fået en alvorlig øjenskade, efter at han og to kammerater fandt ueksploderet fyrværkeri på Korup Skole i Odense, oplyser Fyns Politi.

Ulykken skete klokken 12.26, da drengene fandt, hvad der ifølge politiet formentlig var toppen af en kugleraket.

- Derfor vil Fyns Politi gerne opfordre alle til at passe på, hvis de finder ubrugt fyrværkeri - fx ude i naturen. Er man forældre, så opfordrer vi til, at man tager en snak med sine børn og advarer mod at samle fyrværkeri op, skriver politiet i en pressemeddelelse.

De to andre drenge kom kun lettere til skade.

Også i hovedstadsområdet er personer kommet til skade ved uaffyret fyrværkeri.

På Twitter skriver Region Hovedstadens Akutberedskab, at de har kendskab til mindst to hændelser, hvor fyrværkeri er uaffyret eksploderet i hænderne på folk.

Fyrværkeriaffald antændte families trailer

I Kundby brød en trailer natten til torsdag i brand på grund af fyrværkerirester. En familie havde nytårsdag fjernet fyrværkerirester fra villavejen, og det resulterede i en fyldt trailer med affyret fyrværkeriaffald.

Den fyldte trailer blev ifølge Midt- og Vestsjællands Politi placeret i garagen, men om natten, klokken lidt over et, var der pludselig ild i den.

Der har åbenbart været en eller anden glød, der har ligget og ulmet lidt og så fået fat i det pap, som fyrværkeriet jo oftest består af

Martin Bjerregaard, vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi

- Der har åbenbart været en eller anden glød, der har ligget og ulmet lidt og så fået fat i det pap, som fyrværkeriet jo oftest består af, fortæller Martin Bjerregaard, vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Efter at have slået alarm trak familien traileren ud under åben himmel, hvor de slukkede branden med vand fra haveslangen.

Få øjenskader sammenlignet med tidligere

På trods af ulykken i Odense har fejringen af det nye årti budt på væsentligt færre øjenskader end de seneste nytårsaftener. Nytårsdag oplyste Rigshospitalets øjenklinik i Glostrup, at der på landsplan var behandlet ni personer for øjenskader.

Kun to af de ni øjenskader er blevet karakteriseret som alvorlige, hvilket vil sige, at de truer med at beskadige den tilskadekomnes syn.

I de foregående år har antallet været henholdsvis 22 ved nytåret til 2019 og 28 året før.