Krimi

Mand får ubetinget fængsel for at skyde med bomberør mod andre

Episoden fandt sted omtrent 15 minutter inde i det nye år, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

En 20-årig mand er nytårsdag blevet idømt 60 dages ubetinget fængsel, fordi han udsatte to andre for fare i Toftlund i Sønderjylland, da han affyrede et bomberør imod dem.

Det oplyser senioranklager Kasper Nygaard.

Bomberøret ramte en mand og en kvinde, der begge er 21 år gamle. Ifølge Sydjyllands Politi gik der ild i kvindens jakke, og lidt af hendes hår blev i den forbindelse brændt af. Afstanden mellem den 20-årige og de to personer var omtrent 30 meter.

- Han gjorde det, fordi han var påvirket, havde drukket for meget og fordi han i en lang årrække har haft et misforhold til en af de personer, der stod derovre, siger den 20-åriges forsvarsadvokat, Stig Jørgensen.

Tilstod overtrædelse af straffeloven

De 60 dages fængsel skal afsones med det samme, og den 20-årige har ifølge Sydjyllands Politi tilstået, at han har overtrådt straffelovens såkaldte paragraf 252 om forvoldelse af fare for andres liv og førlighed, skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Senioranklager Kasper Nygaard fortæller, at man ser med stor alvor på den type sager:

- Det er farligt at skyde efter hinanden med fyrværkeri, og særdeles med de her bomberør og raketter. Og det synes jeg også, at dommen i dag afspejler, siger han.

Også anholdelser på Sjælland

Andre steder i landet er unge mennesker også blevet anholdt for at have bragt andre i fare.

I Albertslund på den københavnske vestegn blev en 17-årig dreng anholdt, da han deltog i et bagholdsangreb på brandfolk i Albertslund. Ingen kom til skade eller blev ramt.

I København er en person også sigtet for bevidst at have affyret fyrværkeri mod andre personer.

I de to tilfælde har anklagerne dog ikke fundet grund til at bede om varetægtsfængsling.

Flere angreb på brandfolk

I dagene op til nytår anholdt Københavns Politi drenge på henholdsvis 15 og 16 år for lignende episoder, men heller ikke her blev der anmodet om varetægtsfængsling.

Tilfældet fra Albertslund er ikke unikt. Over hele landet er der blevet skudt med fyrværkeri mod brandfolk nytårsaften.

I alt 17 gange er brandfolk blevet angrebet, oplyser Danske Beredskaber onsdag morgen.

Det er blandt andet sket i Valby, Roskilde, på Fyn og Gellerup i Aarhus. Alene i hovedstaden er det sket fem gange, oplyser Hovedstadens Beredskab på Twitter.