Krimi

Politi og brandvæsen beskudt med fyrværkeri i boligområde

I København blev en 15-årig tilbageholdt for at at affyre et bomberør mod civilklædt betjent.

Politiet har gentagne gange i nat måttet køre ud til det samme boligområde i Holbæk, fordi brandvæsen blev beskudt med fyrværkeri.

Hver gang var der opstået mindre brande i Ladegårdsparken, og hver gang brandvæsnet forsøgte at rykke ind, gentog angrebene sig.

- Vi har været derude adskillige gange for at assistere og sikre redningspersonale, så de har kunnet komme til at slukke brande. Vi har blandt andet registreret, at der blev skudt mod en indsatsleders bil, fortæller vagtchef Thomas Hartmann fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Den første anmeldelse kom kort efter klokken 22, og de fortsatte over de næste to timer.

Ifølge vagtchefen er der ikke sket anholdelser i sagen, da gerningsmændene hver gang stak af fra området, og fordi politiets primære opgave var at sikre, at brandvæsnet kunne udføre deres arbejde.

En raket sprænger lige over en af politiets biler ved Ladegårdsparken i Holbæk lørdag aften.

15-årig tilbageholdt i København

Det er der til gengæld i København, hvor politiet lørdag aften tilbageholdt en 15-årig dreng for at have affyret et bomberør mod en civilklædt betjent på Nørrebro.

Politiet tilbageholdt drengen klokken 21.14 lørdag aften

- Han er blevet sigtet efter straffeloven og afhørt sammen med sin værge. Efterfølgende er han blevet løsladt i de sociale myndigheders varetægt, fortæller vagtchef Jesper Frandsen fra Københavns Politi.

Københavns Politi har aftenen og natten igennem som de foregående aftener fået en række anmeldelser af forskellig karakter om fyrværkeri rundt om i byen.

Mange episoder

Dermed fortsætter flere dages problemer, hvor primært unge mænd har skudt fyrværkeri af mod både hinanden, udrykningskøretøjer og tilfældige forbipasserende.

Både i København, Aarhus og flere andre steder i landet har politiet måttet rykke ud til fyrværkeriangreb.

TV 2 har talt med flere drenge, der har deltaget i affyringen af fyrværkeri på Nørrebro i København. De fortæller, at det "bare er for sjov", når grupper skyder mod hinanden, og at udenforstående bare kan gå andre steder hen.

De mange sager har fået flere partier på Christiansborg til at foreslå ændringer af fyrværkeriloven.