Krimi

Brandmand ramt af fyrværkeri - nu får brandfolk politibeskyttelse

Politiet har ikke sigtet nogen i sagen og beder vidner om at henvende sig.

Københavns Vestegns Politi vil nu - når det er muligt - køre med til brandvæsenets udrykninger for at beskytte brandfolkene, mens de slukker brande.

- Det gør vi for at sikre, de kan arbejde og hjælpe andre i ro og fred, siger politidirektør Kim Christiansen i en pressemeddelelse.

Beslutningen er en direkte reaktion på, at en brandmand søndag morgen blev ramt af fyrværkeri i ansigtet.

Uacceptabelt og farlig

Brandvæsenet var omkring klokken 06.45 i gang med at slukke en brand i et kolonihavehus i Brøndby Strand, da brandfolkene blev beskudt med fyrværkeri og en af dem ramt lige under øjet.

Han kom ikke alvorligt til skade, men politiet tager sagen særdeles alvorligt og efterforsker hændelsen efter straffelovens paragraf 252. Den handler om at forvolde fare for andres liv og førlighed og har en strafferamme på op til otte år.

- Det er uacceptabelt og farligt at skyde med fyrværkeri direkte mod andre mennesker – og når man oven i købet skyder på én, som arbejder for at redde andre, er det endnu mere meningsløst, siger politidirektør Kim Christiansen.

Politiet har ikke sigtet nogen i sagen og beder vidner om at henvende sig på telefonnummer 114.

Søger vinder

Københavns Vestegns Politi har i forvejen øget fokus på fyrværkeri op til nytår, men skærper nu det fokus efter episoden i Brøndby Strand.

Der har de seneste dage været flere andre lignende situationen rundt om i landet.

Natten til søndag kørte politiet flere gange ud til det samme boligområde i Holbæk, fordi brandvæsnet blev beskudt med fyrværkeri.

Lørdag blev en patruljevogn beskudt med fyrværkeri i Aarhus.