Krimi

Brandmand ramt af fyrværkeri i ansigtet under slukning af brand

Brandvæsenet var kaldt ud til en brand i et kolonihavehus, da de blev beskudt.

En brandmand blev søndag morgen ramt i ansigtet af fyrværkeri affyret af en ukendt gerningsmand i forbindelse med slukningen af en brand i et kolonihavehus i Brøndby Strand, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Brandmanden, der blev ramt lige under øjet, har modtaget behandling, men er ikke kommet alvorligt til skade.

- De er i gang med at slukke branden i kolonihavehuset, og i den forbindelse bliver de beskudt med noget fyrværkeri af en slags. En brandmand bliver ramt i ansigtet af et fragment. Det er en overfladeskramme, der krævede behandling, oplyser politiets vagtchef Lars Jørgensen til TV 2.

Ifølge vagtchefen blev der ikke alene skudt mod brandfolkene men også mod politiet.

- Under slukningen bliver der fra en anden vinkel affyret fyrværkeri - formentlig noget bomberør eller lignende, siger Lars Jørgensen til Ritzau.

Politiet modtog anmeldelsen om branden i kolonihavehuset klokken 06.46, og kort tid derefter blev brandmændene beskudt med fyrværkeri. Ifølge Lars Jørgensen er det for tidligt at sige noget om, hvorvidt anmeldelsen om brand har en direkte sammenhæng til, at brandmændene efterfølgende blev beskudt med fyrværkeri.

- Vi traf fire personer ude i området, som vi har haft en snak med, og det er ikke utænkeligt, at vi på et senere tidspunkt skal have en snak med dem igen, siger Lars Jørgensen.

Flere sager om beskydning med fyrværkeri

Episoden i Brøndby Strand sker efter, at politi og redningsmandskab flere gange de seneste dage er blevet beskudt med fyrværkeri.

Senest i Holbæk, hvor politiet gentagne gange natten til søndag måtte køre ud til samme boligområde, fordi brandvæsnet blev beskudt med fyrværkeri.

Hver gang var der opstået mindre brande i Ladegårdsparken, og hver gang brandvæsnet forsøgte at rykke ind, gentog angrebene sig.

Lørdag blev en patruljevogn beskudt med fyrværkeri i Aarhus.

Ifølge vagtchef Lars Jørgensen er kolonihavehuset i Brøndby Strand udbrændt, men ingen personer er kommet til skade i forbindelse med selve branden. Politiets teknikere skal nu undersøge, om branden skulle være påsat.