Krimi

Mand fundet død på toilet i fremmed hus juleaftensdag

Ifølge politiet var manden inden sin død løbet ind i et fremmed hus.

En mands død på et toilet i Gerlev ved Jægerspris juleaftensdag skal nu undersøges af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

Det oplyser Nordsjællands Politi torsdag i en kortfattet meddelelse på Twitter.

Manden var ifølge politiet løbet ind i et fremmed hus og havde låst sig inde på toilettet, lyder det. Politiet blev tilkaldt klokken 09.51.

- Da vores betjente når frem, vurderer de situationen, hvorefter de skaffede sig adgang til toilettet. Her fandt de manden livløs, fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi Søren Bjørnestad til TV 2.

En tilkaldt læge kunne efterfølgende erklære manden for død. Det fremgår ikke, hvordan politiet skaffede sig adgang til toilettet.

Nordsjællands Politi vil ikke oplyse nærmere om den afdødes identitet.

Dødsårsag er ukendt

Nordsjællands Politi oplyser, at der på nuværende tidspunkt ikke er nogen mistanke om, hvad der har ført til mandens død.

- Hvis en person dør, hvor vi er til stede, så er proceduren altid sådan, at DUP overtager undersøgelserne, forklarer Søren Bjørnestad.

Politiklagemyndigheden er sat til at undersøge eksempelvis sager, hvor borgere kommer til skade i episoder, hvor politifolk er involveret.

I en pressemeddelelse bekræfter DUP, at de blev underrettet om sagen klokken 11.07 juleaftensdag, og at de nu undersøger dødsfaldet.

- Når Politiklagemyndighedens undersøgelse er afsluttet, vil myndigheden udarbejde en juridisk redegørelse om sagen til Statsadvokaten i København, fremgår det.

Den afdøde er identificeret, og at hans pårørende er underrettet om dødsfaldet.