Krimi

Sigtelse holdt hemmelig efter stor politiaktion - 29-årig ville sende penge til Islamisk Stat

I alt syv personer er varetægtsfængslede i sagen, mens resten af de i alt 22 anholdte fortsat er sigtet i sagen.

En 29-årig mand, der bor på Fyn, er blevet sigtet efter terrorparagraffen.

Det fremgår af en sigtelse, som Avisen Danmark har fået aktindsigt i.

Manden blev anholdt i en storstilet politiaktion i flere politikredse i landet, der 11. december førte til 22 anholdelser.

Otte af de anholdte blev fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret, hvor tre af dem blev sigtet for forsøg på bombesprængninger i Danmark eller udlandet, mens fem andre blev sigtet for forsøg på at købe eller finansiere våben til brug ved terror.

Sigtet for flere forhold

Den 29-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Odense samme dag, men hans sigtelser har indtil nu været hemmeligholdt, da han blev fremstillet for dobbeltlukkede døre.

Af sigtelsen, som Avisen Danmark har fået aktindsigt i, fremgår det, at manden skulle have forsøgt at skaffe penge til en person, en gruppe eller en sammenslutning, som ville begå terror.

Pengene skulle sendes til terrororganisationen Islamisk Stat i Libyen og Mali. Manden skulle 7. december have tilbudt en ukendt person på et internetforum at overføre penge til personer med forbindelse til Islamisk Stat.

Desuden er manden sigtet for at have hentet instruktioner i drab og fremstilling af sprængstoffer på internettet.

Det fremgår ikke, hvordan manden forholder sig til sigtelserne.

22 sigtede

De tre, der er sigtet for at fremstille bomber, er to mænd på 21 år og en kvinde på 38 år. De to mænd nægtede sig via deres forsvarsadvokater skyldige. Kvindens forsvarer udbad sig betænkningstid i forhold til, hvordan kvinden stiller sig over for sigtelsen. Efter grundlovsforhøret blev alle tre personer varetægtsfængslet frem til den 8. januar 2020.

Af de fem, der er sigtet for at have fremskaffet sig pistoler, blev to mænd på 24 og 25 år varetægtsfængslet frem til 8. januar.

To mænd og en kvinde på henholdsvis 21, 26 og 28 år blev i første omgang løsladt. 20. december oplyste Købenavns Politi, at en af dem – en mand – var blevet varetægtsfængslet frem til 8. januar.

I alt syv personer er nu varetægtsfængslet i sagen, mens resten af de i alt 22 anholdte fortsat er sigtet i sagen.