Krimi

Postnord-chef fyret for fusk med flaskepant

Arkivfoto Joachim Adrian / Scanpix Denmark

Ekstra Bladet har talt med den nu fyrede chef, som for kort tid siden forlod mødet med Postnord.

Fusk med pantflasker koster både jobbet og en politianmeldelse for en chef hos Postnord.

De mange tusind flasker stod på et lager i Glostrup, og postfirmaet havde egentlig besluttet, at de skulle doneres til et velgørende formål. Men i stedet endte de på chefens private bopæl, hvor han ifølge Postnord gik i gang med at score gevinsten på omkring 30.000 kroner til sig selv.

Det var Ekstra Bladet, der afslørede ham ved en pantstation i Køge, og han blev kaldt til samtale mandag formiddag.

- Den pågældende medarbejder er fyret, og vi vil sørge for, at sagen bliver politianmeldt, lyder det fra Postnords presseafdelingen, som indtil videre ikke har andre mistænkt for at deltage i fupnummeret.

- Alt tyder på, at han har handlet på egen hånd.

Postnord har tidligere udtalt, at de betragter chefens flaskepant som en 'tyverisag'. Flaskerne stammer fra et konkursbo og tilhører postfirmaet.

- Jeg er ikke nogen tyveknægt

Ekstra Bladet har talt med den nu fyrede chef, som for kort tid siden forlod mødet med Postnord. Han afviser, at der er tale om tyveri.

Sagen kommer kun en uge efter at transportminister Benny Engelbrecht (S) varslede en ekstern undersøgelse af Postnord Danmark. Det skete, efter at flere politikere modtog et anonymt brev med specifikke anklagepunkter om svindel i postfirmaet. Postnord har tidligere afvist samtlige anklager i det anonyme brev.

På baggrund af brevet vil transportminister Benny Engelbrecht (S) nu sætte gang i en ekstern undersøgelse af PostNord Danmark.