Krimi

Mette Thiesen dømt for at ærekrænke fitnessinstruktør

Folketingsmedlemmet skal betale en godtgørelse på 15.000 kroner for krænkende udsagn fremsat på Facebook.

Københavns Byret dømmer folketingsmedlem Mette Thiesen for ærekrænkelse af fitnessinstruktør.

Nye Borgerlige-politikeren frifindes dog for straf, men skal betale godtgørelse på 15.000 kroner.

Mette Thiesen har ikke tænkt sig at gå videre med sagen, skriver hun i et opslag på Facebook:

- Jeg er blevet dømt for ærekrænkende udsagn, hvorfor jeg skal betale erstatning samt sagens omkostninger, skriver politikeren.

- Men derudover er jeg blevet frifundet for straf. Jeg har valgt ikke at anke dommen, da jeg ikke gider at bruge mere tid og energi på den sag.

Hun skriver desuden, at hun ikke har flere kommentarer til sagen.

Kaldte mand for terrorist-sympatisør

Mette Thiesen skrev 19. april 2018 på sin Facebook-side et indlæg med overskriften "Terrorist-sympatisør benyttes af Danmarks Radio".

I opslaget gik hun i kødet på fitnessinstruktøren Mahmoud Loubani, som medvirkede i et DR-program, og påstod blandt andet, at Loubani er en "person, der udviser sympati for en terrorist".

Thiesen henviste til, at Loubani på en anden mands Facebook-opslag om Omar El-Husseins død skrev "Allah Yerhamo", hvilket betyder "må Gud tilgive dig".

Det var El-Hussein, der i 2015 angreb Krudttønden og synagogen i Krystalgade og dræbte to mænd.

Mahmoud Loubani var dog langt fra enig i den udlægning slog han fast i retten i november.

- Jeg støtter overhovedet ikke terrorisme. Alle, der kender mig, ved, hvad jeg står for, fortæller Mahmoud Loubani fredag i retten.

Kontrovers på Facebook

At Thiesen i første omgang interesserede sig for Loubani, skyldtes, at han havde kommenteret et opslag på hendes Facebook-side, hvor hun fortalte om, at hun var blevet truet.

I kommentaren antydede Loubani, at truslerne var opdigtede af Thiesen selv. Og i den forbindelse brugte han grinende gule ansigter, såkaldte emojier. Det fik Thiesen til i opslaget fra 19. april 2018 til at omtale Loubani som "en person, der griner af folk, som modtager trusler".

Det udsagn og betegnelsen "terrorist-sympatisør" var efter Loubanis opfattelse en overtrædelse af injurielovgivningen, og derfor anlagde han sag mod Thiesen. Han krævede 50.000 kroner i godtgørelse.

Retten mener, at betegnelsen "terrorist-sypmatisør" er krænkende, men har dog vurderet, at det var i orden at kalde Loubani for "en person, der griner af folk, som modtager trusler".

Havde regnet med frifindelse

Mette Thiesen havde inden retssagen forventet at blive frifundet, skrev hun tidligere i et opslag på sin Facebook.

- Hverken jeg eller min advokat mener, at jeg har skrevet noget forkert. Vi regner med frikendelse, når der falder dom om en lille måned. Det er selvfølgelig ubehageligt at skulle møde i retten som anklaget, men enhver kan anlægge en injuriesag, så det tager jeg med, lød det.