Nordmand sættes i forbindelse med dansk terrorsag

Forsvarsadvokaten for den pågrebne mand i Norge har intet hørt om en forbindelse til Danmark.

Den store politiaktion i Danmark onsdag, der førte til 21 anholdelser og otte sigtelser for terror, har forbindelser til Norge.

Det bekræfter den norske efterretningstjeneste PST over for det norske medie NRK.

- PST er bekendt med, hvem denne person i Norge er, og vi er bekendt med forbindelsen til Danmark, fortæller kommunikasionsdirektør i PST, Trond Hugubakken til NRK og tilføjer:

- Koblingen i Norge har ingen betydning for trusselsbilledet i Norge.

Forsvarsadvokaten for den pågrebne mand i Norge, Brynjar Meling, har intet hørt om en forbindelse til Danmark, siger han til NRK.

- Jeg har intet hørt fra andre end NRK. Som norsk forsvarer må jeg forholde mig til norsk politi og i dette tilfælde til PST.

Forsvarsadvokaten ønsker ikke at svare på, om hans klient har været i kontakt med de anholdte i Danmark.

Ni bragt ind til grundlovsforhør

I alt blev 20 personer onsdag pĂĄgrebet i en store aktion, der foregik flere steder i Danmark.

Torsdag er otte personer blevet fremstillet i grundlovsforhør i to sale i København, mens en bliver fremstillet i Odense.

I den ene sal i København er to mænd og en kvinde sigtes for at forberede bombesprængning i Danmark eller i udlandet. De skal blandt andet have forsøgt at skaffe sprængstoffet TATP. To af de sigtede nægter sig skyldige. Den tredjes holdning kommer ikke frem i retsmødet.

I den anden sal i København er fire mænd og en kvinde sigtes for at have forsøgt at købe eller finansiere våben og ammunition til brug ved terror, oplyses det under grundlovsforhør.

I sagen fra Odense vil anklagemyndigheden kræve, at grundlovsforhøret kommer til at foregå for dobbeltlukkede døre.

Det betyder, at offentligheden end ikke kan få noget at vide om sigtelsen. Men det er blevet oplyst, at den fremstillede er en mand, og at retsmødet udspringer af gårsdagens aktion.