Far til sigtet kvinde i terrorsag: - Hun ville ikke høre på mig

En 21-årig kvinde, der er sigtet efter terrorparagraffen, er i flere år kommet i et fanatisk religiøst miljø, fortæller hendes far.

Da en midaldrende mand onsdag eftermiddag kom hjem til sin lejlighed i København, blev han chokeret over synet, der mødte ham.

Hoveddøren stod på klem og havde et stort, rundt hul, hvor stykker af spånplader stak ud. Han trådte ind i lejligheden og mødte her to civilklædte betjente, der stod og talte med hans datter.

Politiet var ankommet omkring en halv time tidligere og havde brudt hoveddøren op. De skulle anholde den 21-årige kvinde, som var en af de 22 personer, som politiet onsdag sigtede i en storstilet aktion mod planlægningen af islamistisk motiveret terrorisme.

Datters værelse ransaget

Manden, som TV 2 har talt med, ønsker at være anonym af hensyn til sin families sikkerhed. Han ønsker ikke blive interviewet til kamera, men har indvilget i at tale med TV 2 til citat. TV 2 kender hans identitet.

Han forstår ikke, hvorfor politiet stormede hans lejlighed og ødelagde hans dør.

- Jeg blev ikke bange, men jeg blev sur. Hvorfor skulle de gøre det på den måde? Døren var åben, så de kunne bare gå ind, siger han.

Ifølge manden fortalte hans datter, at mere end 10 betjente ankom til lejligheden og brækkede døren op med en dørhammer. Flere havde trukket deres tjenestepistol.

Da manden selv kom hjem, var der kun to betjente til stede i lejligheden, men i løbet af eftermiddagen kom fire mere til. Datterens værelse blev ransaget, hun blev lagt i håndjern og derefter kørt væk af politiet.

Selvom han undrer sig over politiets voldsomme fremfærd, vidste han godt, at hans datter kom i kredse med en meget konservativ fortolkning af islam.

- Hun er blevet hjernevasket

Han fortæller, at han kun har haft sporadisk kontakt til sin datter i løbet af det sidste år. Det skyldes, at hun valgte at gifte sig med en mand, som hendes familie ikke vil acceptere, forklarer faren.

- Vi vil ikke have, hun er sammen med ham. Han er en dårlig mand, siger han.

For mere end et halvt år siden blev datterens mand fængslet, forklarer faren, og herefter opsøgte datteren sin familie for at få hjælp med at passe sin nyfødte dreng.

Faren mener, det er datterens mand, der er skyld i hendes anholdelse.

- Hun har ikke gjort noget. Hun har gjort én ting - at hun er sammen med ham, siger han.

Han mener, at datteren mødte sin mand i et religiøst miljø i en moske på Nørrebro i København, hvor datteren er kommet igennem flere år.

- Hun er blevet hjernevasket. Det er en lukket gruppe, der er meget fanatisk, og der er mange piger, som kommer der. Her finder flere af dem mænd, som de bliver gift med. De accepterer ikke andre grupper, og de må ikke have andre venner.

Direkte adspurgt har han svært ved at forklare, hvordan datteren endte i dette miljø.

- Jeg har været meget imod det, men har ikke kunnet gøre noget. Hun ville ikke høre på mig, siger han, men tilføjer, at datteren efter mandens anholdelse har ændret sig.

- Nu siger hun, at hun kender ham rigtigt, og at hun ikke vil være sammen med ham mere.

- Hvorfor rejser de ikke?

Manden fortæller, at han ikke selv har et job i øjeblikket. Hans kone har arbejde, fortæller han, ligesom hans andre børn også har job.

Han forstår ikke, at fanatiske grupper, som den hans datter skulle være kommet i, ønsker at bo i Danmark.

- Hvis de vil være så fanatiske, hvorfor rejser de så ikke? Hvad laver de så i Danmark? Hvis ikke de kan lide Danmark, hvorfor bor de så i Danmark? Det forstår jeg ikke.

- Jeg er også muslim, men jeg har respekt for alle trosretninger. Mennesker er mennesker ligemeget, hvad de tror på. Men de her mennesker respekterer ikke andre religioner, siger han.

I alt blev 22 personer anholdt onsdag, da syv politikredse og PET slog til på mindst 20 adresser i hele landet. Otte personer blev torsdag fremstillet i lukket grundlovsforhør i dommervagten i Københavns Byret sigtet efter Straffelovens paragraf 114 stk. 1 - den såkaldte terrorparagraf.

En mand er desuden fremstillet bag såkaldt dobbeltlukkede døre i Retten i Odense og ligeledes varetægtsfængslet i fire uger. På grund af de dobbeltlukkede døre er den konkrete sigtelse her hemmeligholdt - men anklageren i sagen bekræfter overfor TV 2 Fyn, at der er et "sammenfald" mellem sagerne.

De resterende 13 personer er blevet løsladt, men sigtelsen mod dem opretholdes fortsat.

Den 21-årige kvinde er blandt dem. Hun blev løsladt natten til torsdag.