Krimi

Tre generationer vist væk fra deres hjem på grund af politiaktion

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Ifølge TV 2/Fyns oplysninger har beboerne på gården ikke fået noget at vide om, hvornår de må vende hjem.

Flere end 20 betjente bevæbnet med maskinpistoler ankom onsdag eftermiddag til en rød trelænget gård uden for Munkebo.

Her blev gårdens beboere vist væk og fik besked om, at de skulle afvente nærmere besked fra politiet, før de igen kunne komme hjem, fortæller en af gårdens beboere til TV 2/Fyn.

Det skete ifølge TV 2/Fyns oplysninger som led i den store, landsdækkende aktion mod terror, der involverede politikredse på tværs af landet.

Fik information gennem medierne

Beboeren fortæller, at de bor tre generationer på gården - et midaldrende par og et yngre par med børn. De forstår ikke, hvad der forbinder deres hjem til en landsdækkende antiterror-aktion.

Udover bevæbnede betjente har personer klædt i hvidt også været til stede på ejendommen.

Her gik de rundt og ledte efter noget. Beboerne har hverken fået at vide, hvad politiet ledte efter, eller hvorfor deres hjem er blevet beslaglagt, fortæller TV 2/Fyns reporter på stedet.

Informationen om den landsdækkende terrorsag har de derimod fået gennem medierne, og de ved altså ifølge TV 2/Fyns oplysninger ikke, hvornår de igen kan vende hjem til gården.

20 personer anholdt

I løbet af onsdagen er der foretaget i alt 20 anholdelser på 20 adresser på grund af mistanke om planlægning af islamistisk terror.

Den store politiaktion var iværksat af Københavns Politi og PET, der fik assistance fra politikredse på tværs af landet.

TV 2 har været i kontakt med både Fyns Politi og Københavns Politi, men de ønsker ikke at komme med yderligere oplysninger om sagen.

Læs mere om dagens mange ransagninger her.