Krimi

Tre mænd fængslet for sprængning ved pizzeria

Efter længere tids efterforskning slog politiet tidligt mandag til flere steder i København.

Tre mænd, der sigtes for en bombesprængning i et pizzeria på Jyllingevej i Vanløse, er tirsdag i et grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg blevet varetægtsfængslet i fire uger.

En fjerde mand, der også er sigtet i sagen, blev løsladt.

Alle fire mænd, der er i alderen 19-22 år, blev mandag anholdt af Københavns Politi.

Ifølge politiet blev sprængningladningen placeret inde i pizzeriaet, inden den blev detoneret tidligt om morgenen 18. september i år og gjorde massiv skade på bygningen og knuste ruder på den modsatte side af hovedvejen.

Ingen personer kom dog til skade.

Forbindes med banden NNV

De fire mænd blev pågrebet i forbindelse med en koordineret aktion rettet mod hovedstadens bandemiljø, hvor der også blev foretaget ransagninger på en række adresser.

- Dagens aktion er sket på baggrund af en længere tids efterforskning, som nu fortsætter på baggrund af de ransagninger og beslaglæggelser, vi har foretaget i dag, siger leder af afdelingen for organiseret kriminalitet, vicepolitiinspektør Knud Hvass, i en pressemeddelelse.

Københavns Politi ønsker ikke at komme nærmere ind på de anholdte mænds konkrete bandetilhørsforhold, men ifølge TV 2s oplysninger har de alle varierende tilknytning til den københavnske bande NNV.

NNV ligger i væbnet konflikt med den rivaliserende bande Brothas, og på den baggrund har der siden 16. september været etableret en visitationszone, der indtil videre er forlænget frem til 23. december.

I forbindelse med ransagningerne blev der ifølge politiet også fundet narkotika, knive og andre effekter, som skal undersøges nærmere i forhold til den videre efterforskning.

Bomben var i en pose

Sprængningen i pizzeriaet fandt sted klokken 05.39, og Københavns Politi oplyste senere på et pressemøde, at en mand to minutter før eksplosionen blev set komme gående hen mod pizzeriaet med en plasticpose i hånden.

Politiet har billeder af manden med plastikposen, der i første omgang blev omtalt som hvid, men efterfølgende lød det, at optagelserne af manden er af så ringe kvalitet, at man ikke endeligt kunne afgøre posens farve.

Efter eksplosionen viser overvågningsbilleder to personer løbe fra stedet.

En femte mand, der ligeledes ifølge TV 2s oplysninger har tilknytning til NNV, er anholdt sigtet for flere forhold vedrørende grov vold, vold, ulovlig tvang og frihedsberøvelse.