Krimi

To mænd anholdt i Spanien efter fangeflugt i Slagelse

Den flygtede bandeleder er fortsat på fri fod.

To mænd, der er mistænkt for at have deltaget i en fangeflugt fra Slagelse Sygehus 19. november, er anholdt i Barcelona i Spanien.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Mændene er 20 og 24 år.

Det var den 24-årige bandeleder Hemin Dilshad Saleh, der med hjælp fra flere medgerningsmænd flygtede fra psykiatrisk afdeling på Slagelse Sygehus i november.

Medgerningsmændene havde gemt et våben i en kageæske, og med våbnet truede de sig ud af afdelingen.

Bandeleder fortsat på fri fod

Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland Falsters politi fortæller til TV 2, at det ikke er Hemin Dilshad Saleh, der er blevet anholdt i Spanien.

Politiet vurderer, at mændene har været fysisk tilstede ved befrielsesaktionen ved psykiatrihospitalet i Slagelse.

Selvom bandelederen fortsat er på fri fod, så er Kim Kliver glad for, at politiet stille og roligt får anbragt aktørerne i befrielsesaktionen bag tremmer.

- Det er endnu for tidligt at sige, hvordan de to anholdte vil stille sig til udleveringen, og vi ved derfor ikke, hvor lang tid der går, før de kan stilles for en dommer i Danmark. Men anholdelserne er igen et signal om, at gerningsmændene ikke kan gemme sig i udlandet, da det internationale politisamarbejde har lange fangearme, siger Kim Kliver.

Flere anholdelser i sagen

Med anholdelserne i Spanien har politiet nu anholdt i alt fem personer.

Dagen efter flugten, 20. november, blev to yngre mænd anholdt i det storkøbenhavnske område, og 21. november blev en anden ung mand anholdt - denne gang i Hamborg.

Et vidne overværede dele af flugten fra en parkeringsplads tæt på sygehuset, hvor flere biler pludselig holdt og spærrede indkørslen.

- De var omkring fem-seks stykker. Det gik så stærkt. Jeg ville bare ind på pladsen. Bilerne forlod hurtigt stedet, mens de råbte og skreg til hinanden, siger vidnet, hvis identitet TV 2 kender.

Ingen kom til skade ved flugten.

Efter flugten har justitsminister Nick Hækkerup bedt om en redegørelse.