Krimi

Stilladsarbejdere smadrer Porsche og spytter på kvinde: Vi har aldrig oplevet noget lignende, siger politiet

En kvindelig Netto-medarbejder blev spyttet i ansigtet, da hun modsagde sig demonstranternes opførsel.

Er du kvinden, der blev overfaldet, eller ved du, hvem hun er, så skriv til TV 2 Nyhederne på erab@tv2.dk.

Det gik ikke stille for sig, da stilladsarbejdere mandag formiddag viste deres utilfredshed Lundtoftegade i København. Der blev både væltet et stort stillads og en Porsche Cayenne, ligesom en kvindelig Netto-medarbejder blev spyttet på, da hun modsatte sig de vrede arbejdere.

Faktisk gik det så vildt for sig, at politiet udsendte følgende tweet:

- Vi har ikke før set så voldsom en ageren i forbindelse med en faglig konflikt, skriver de.

Den voldsomme demonstration fandt sted, fordi de protesterende stilladsarbejdere mener, at stilladset er opsat ulovligt og fordi de mener, at der bliver brugt arbejdskraft, som forvrider konkurrencen.

Vagtchef hos Københavns Politi Henrik Stormer fortæller til TV 2 Nyhederne, at politiet nu har styr på situationen i Lundtoftegade, men de er overraskede over, hvor voldsomt det udviklede sig.

Det gik blandt andet udover en kvindelig Netto-medarbejder, som udtrykte sin uenighed med demonstranternes opførsel.

- Kvinden, der arbejder i Netto, blev mødt af trusler om vold og blev spyttet i ansigtet af de involverede stilladsarbejdere, fortæller Henrik Stormer.

Bag ødelæggelserne stod en gruppe maskerede mænd iklædt arbejdstøj, men politiet har ikke foretaget nogen anholdelser.

Hvid Porsche smadret

Porschen var ikke den eneste bil, der blev smadret.

I løbet af formiddagen fik en hvid varevogn på litauiske nummerpladder smadret ruderne, og omkring klokken 16.30 blev den sat i brand. Politiet fortæller til TV 2, at de fik anmeldelsen om branden klokken 16.39, og at der blev set tre gerningsmænd løbe fra Bregnerødgade, hvor varevognen holder.

Om branden har noget at gøre med de øvrige uroligheder, kan politiet ikke slå fast på nuværende tidspunkt.

Der er blevet sat ild til en hvid varevogn på Nørrebro i et område, hvor der tidligere på mandagen opstod uroligheder med stilladsarbejdere. Video: TV 2 Danmark

Ifølge TV 2s oplysninger har bilen tidligere holdt på byggepladsen.

Bregnerødgade går parallelt med Lundtoftegade, hvor urolighederne brød ud i formiddags.

Konflikten begyndte allerede fredag

Fagforbundet 3F oplyser til TV 2, at der har kørt en faglig sag mod arbejdsgiveren om underbetaling af udenlandske arbejderne på byggepladsen.

Derudover er der blevet indsendt en anmeldelse til Arbejdstilsynet om et stillads, som er blevet sat op i strid med arbejdsmiljølovgivningen og bekendtgørelsen om stilladsopsætning.

Selvom det er disse forhold, der er årsag til konflikten, så er forbundet ikke klar over, om det er deres medlemmer, der har væltet stilladset mandag formiddag.

- Vi tager afstand fra det på alle måder. Hvis der er arbejdsnedlæggelser, så gør vi meget for at indskærpe, at det ikke må finde sted, siger Claus von Elling, gruppeformand for 3Fs Byggegruppen.

Demonstranter væltede i december 2019 et stillads i Lundtoftegade i København.

Han understreger, at de ikke billiger de ulovlige handlinger.

Konflikten begyndte allerede fredag, da stilladset på Nørrebro første gang blev hevet ned af ukendte personer. Også her var flere hundrede stilladsarbejdere mødt op for at vise deres utilfredshed med arbejdsforholdene.