Krimi

Lærer dømt for at voldtage elev

Et enkelt af tilfældene betegnes som en voldtægt af særlig farlig karakter og kan give en straf på 12 år.

En 32-årig idrætslærer er blevet idømt seks års fængsel for at have voldtaget og blufærdighedskrænket en i dag 14-årig elev på den sydsjællandske skole, han arbejdede på.

Han blev tidligere mandag fundet skyld af et nævningeting ved Retten i Næstved.

Onsdag eftermiddag har retten afsagt dom.

Har nægtet sig skyldig

Overgrebene er sket i løbet af 2017 og 2018, mens pigen kun var 13 år gammel.

I flere tilfælde er voldtægterne sket på den pågældende skole, mens læreren en enkelt gang har taget hende ud i en nærliggende skov, hvor han ifølge anklagen har fikseret hende med håndjern bag om ryggen og et halsbånd rundt om halsen, fordi hun kæmpede imod.

Pigen havde svært ved at trække vejret, så denne voldtægt vurderes af retten som at være af særlig farlig karakter. Ifølge straffelovens paragraf 216 stk. 3 kan dette give en straf på op til 12 års fængsel.

I et andet tilfælde har manden slået pigen, da hun nægtede at give ham oralsex, ligesom han har truet med at slå hendes familie ihjel, hvis hun fortalte nogen om voldtægterne.

Udover anklagerne om voldtægt har den 32-årige mand været anklaget for 12 forhold om blufærdighedskrænkelse, hvoraf de otte vedrørte den i dag 14-årige pige.

To andre piger, der også var elever på skolen, er ligeledes blevet udsat for blufærdighedskrænkelser, lyder det i retten. Den 32-årige er blevet frifundet for krænkelser mod en fjerde pige.

Pigens forklaring central

Læreren har under seneste retsmøde 18. november erkendt, at han har haft et seksuelt forhold til pigen, men han har nægtet sig skyldig i anklagerne om voldtægt.

Desuden har forsvarer Jeppe Søndergaard lagt vægt på, at retten måtte tilsidesætte pigens forklaring, da den ifølge forsvareren var opdigtet.

Netop pigens forklaring, som blev vist i retten som en seks timer lang videoafhøring, har dog været afgørende for nævninge og dommeres beslutning, lyder det fra retsformand Anders Martin Jensen.

- Eleven fortæller meget detaljeret. Forklaringen virker selvoplevet og troværdig, siger retsformanden.