Storrøver anholdt i sag om planlægning af nyt røveri

Med tre nye anholdelser har politiet nu pågrebet otte personer i sag om planlægning af pengetransportrøveri.

Politiet har foretaget endnu en række anholdelser i en mørkelagt sag, der drejer sig om et planlagt røveri mod en pengetransport.

En af de anholdte er en fransk storrøver, der i 2012 blev dømt i et af danmarkshistoriens største røverier. Udbyttet var 62 millioner kroner og blev udført tilbage i 2008 mod Dansk Værdihåndtering i Glostrup.

Tidligere denne uge blev den 49-årige Tayeb Si M´Rabet efterlyst, og fredag oplyser politiet, at han er blevet anholdt og varetægtsfængslet frem til 18. december.

Retsmødet 22. november blev holdt for såkaldt dobbeltlukkede døre. Det betyder, at selv sigtelsen i sagen - altså hvilken forbrydelse der er på tale - forblev hemmelig.

Udvist flere gange

Storrøveren er tidligere dømt for tre røverier af særlig grov beskaffenhed i Danmark og har i allerede tre udvisningsdomme på sit generalieblad.

Han er idømt 10 års fængsel for meddelagtighed i det, der blev kaldt danmarkshistoriens største røveri mod Dansk Værdihåndtering i Brøndby, hvor op mod 20 røvere i august 2008 slap af sted med mindst 62 millioner kroner. Ifølge politiet indtog den franskfødte røver en ledende rolle i den 20 mand store bande.

Efter røveriet gravede han fire millioner kroner ned under sin daværende kærestes terrasse.