Krimi

Gravede fire millioner ned i ekskærestens have efter voldsomt røveri - nu er han efterlyst i Danmark

Den efterlyste er udvist af Danmark for bestandig efter blandt andet at have medvirket i danmarkshistoriens største kup.

Københavns Vestegns Politi efterlyser den 49-årige Tayeb Si M´Rabet.

Politiet har en mistanke om, at han opholder sig i Danmark, selvom han er udvist for bestandig.

Da han tidligere har begået meget alvorlig, personfarlig kriminalitet, er det vigtigt, at han anholdes hurtigst muligt, skriver Københavns Vestegns Politi.

Tayeb Si M´Rabet er tidligere dømt for tre røverier af særlig grov beskaffenhed i Danmark og har i alt tre udvisningsdomme på sit generalieblad.

Han er idømt 10 års fængsel for meddelagtighed i det, der blev kaldt danmarkshistoriens største røveri mod Dansk Værdihåndtering i Brøndby, hvor op mod 20 røvere i august 2008 slap af sted med mindst 62 millioner kroner. Ifølge politiet indtog den franskfødte røver en ledende rolle i den 20 mand store bande.

Gravede fire millioner kroner ned i kærestens have

Tayeb Si M'rabet gravede efterfølgende næsten fire millioner kroner ned under sin eks-kærestes terrasse. Men ifølge politiets efterforskere blev der sendt et tilsvarende beløb - svarende til Tayeb Si M'Rabets andel - ud af landet.

Den 49-årige mand er af fransk-algierisk oprindelse og var en central figur. Efter at være blevet anholdt for det skelsættende røveri, nægtede han sig skyldig og hævdede efterfølgende, at han kun havde solgt hash sammen med bandens logistikmand, Marco Kristiansen, fra gården i Sengeløse, hvor de 20 mænd havde haft base.

Tayeb Si M'rabet blev efterfølgende fældet af fingeraftryk, DNA og teleoplysninger fra hans mobiler.

Hans oprindelige alibi om, at han var i Marokko, da røveriet blev begået, viste sig også at være falsk, da hans røveritelefon blev benyttet i perioden, og de marokkanske myndigheder ikke havde registreret hans ind- eller udrejse. En recept og et røntgenfoto fra det nordafrikanske land, der skulle underbygge hans påstand, viste sig også at være falsk.

Hans fingeraftryk er desuden fundet på et af røvernes maskingeværer, efterladt på gården i Sengeløse.