Politiet massivt til stede ved 'alvorlig hændelse'

En indsat er flygtet fra en psykiatrisk afdeling i Slagelse ved en væbnet befrielsesaktion, oplyser politiet.

Politiet er massivt til stede i området omkring Psykiatrisk Afdeling på Slagelse Sygehus på grund af en "alvorlig hændelse".

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Billeder fra stedet viser, at der blandt andet er hundepatruljer og betjente bevæbnede med maskinpistoler på stedet.

Politiet kommer ikke nærmere ind på, hvad der er sket.

Politiets kommunikationsmedarbejder Anne Dorte Søe fortæller til TV 2 klokken 20.10, at de endnu ikke kan sige noget om situationen, men at de håber på snart at kunne melde noget ud.

Region Sjælland, der driver Slagelse Sygehus, henviser til politiet i sagen, siger de til TV 2.

Nummerplade dækket med gaffatape

TV 2 har været i kontakt med et vidne, der var på vej væk Slagelse Sygehus omkring klokken 17.

I et lyskryds ved sygehuset blev han overhalet af en pæn sølvgrå bil.

- Jeg lagde ikke mærke til bilen til at starte med, men da den kørte over rødt i krydset fik jeg øje på den. Her lagde jeg mærke til, at dens nummerplade var tapet over med gaffa, siger vidnet til TV 2.

Kort efter ankom vidnet, hvis identitet TV 2 kender, til en p-plads tæt på sygehuset, hvor han så den sølvgrå bil med gaffatape over nummerpladen igen. To hvide biler - enten BMW eller Mercedes - holdt og spærrede indkørslen til p-pladsen.

- De var omkring fem-seks stykker. Det gik så stærkt. Jeg ville bare ind på pladsen. Bilerne forlod hurtigt stedet, mens de råbte og skreg til hinanden, siger vidnet.

Vidnet forsøgte at kontakte politiet, men inden han nåede at ringe, ankom politiet til stedet.

De mest behandlingskrævende

Psykiatrien under Slagelse Sygehus rummer blandt andet flere voksenpsykiatriske afsnit, retspsykiatriske afsnit og sikringsafdelingen.

Sikringsafdelingen er en afdeling for de mest behandlingskrævende psykisk syge patienter i Danmark - herunder personer, som er dømt til behandling i forbindelse med straffesager.

Denne afdeling samt de øvrige psykiatriske afsnit er placeret i et område ved siden af resten af Slagelse Sygehus tæt på Vestmotorvejen.

Ved du noget? Skriv til clba@tv2.dk.