Krimi

Her er den flygtede bandeleder, politiet jagter

I forbindelse med flugten blev der affyret skud.

Natten igennem har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi jagtet en bandeleder, der tirsdag flygtede fra Slagelse Sygehus.

Der er tale om den 24-√•rige Hemin Dilshad Saleh. Han er 183 cm h√łj, almindelig til kraftig af bygning, har sort kort h√•r og formentlig fuldsk√¶g.

- Vi har brugt natten p√• at afh√łre vidner, foretage tekniske unders√łgelser og indsamle og gennemse videomateriale, siger politiinspekt√łr Kim Kliver fra Sydsj√¶llands og Lolland-Falsters Politi onsdag morgen til TV 2.

Ser man manden, eller har man oplysninger om, hvor han befinder sig, skal man kontakte politiet p√• 1-1-4. Man skal ikke selv fors√łge at tage kontakt, oplyser politiet.

Politiet efterlyser Hemin Dilshad Saleh.

Vidne så væbnet aktion

Hemin Dilshad Saleh flygtede tirsdag kort f√łr klokken 17 fra psykiatrisk afdeling p√• Slagelse Sygehus.

Et vidne overv√¶rede dele af flugten fra en parkeringsplads t√¶t p√• sygehuset, hvor flere biler pludselig holdt og sp√¶rrede indk√łrslen.

- De var omkring fem-seks stykker. Det gik så stærkt. Jeg ville bare ind på pladsen. Bilerne forlod hurtigt stedet, mens de råbte og skreg til hinanden, siger vidnet, hvis identitet TV 2 kender.

En alvorlig oplevelse for personalet

I forbindelse med flugten affyrede gerningsmændene skud.

Selvom ingen kom til skade, var det en chokerende oplevelse for personalet, fort√¶ller politiinspekt√łr ved Sydsj√¶llands og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver til TV 2.

- Det har været en ganske alvorlig oplevelse for det personale og de personer, der har været der, siger han.

Tirsdag aften sendte sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke tanker til personalet.

Menneskejagt på Sjælland

Bandelederens flugt har igangsat en menneskejagt p√• Sj√¶lland, hvor de √łvrige politikredse hj√¶lper med efters√łgningen.

- Der foregår et tæt samarbejde mellem os og de andre politikredse på Sjælland, siger Kim Kliver.

De personer, der menes at have hjulpet Hemin Dilshad Saleh med at flygte, er også på fri fod.

Varetægtsfængslet for groft overfald

Hemin Dilshad Saleh er if√łlge TV 2s oplysninger en ledende skikkelse i bandegrupperingen NNV, der har r√łdder p√• det ydre N√łrrebro i K√łbenhavn.

Den undvegne bandeleder blev 11. oktober varet√¶gtsf√¶ngslet i K√łbenhavns Byret i en sag om et groft voldeligt overfald, der fandt sted i forbindelse med den verserende bandekonflikt i hovedstadsomr√•det.

Inden da havde bandelederen v√¶ret efterlyst i et √•rs tid. If√łlge TV 2s oplysninger har han blandt andet opholdt sig i Spanien.

De mest behandlingskrævende

Psykiatrien under Slagelse Sygehus, hvor Hemin Dilshad Saleh befandt sig, rummer blandt andet flere voksenpsykiatriske afsnit, retspsykiatriske afsnit og sikringsafdelingen.

Sikringsafdelingen er en afdeling for de mest behandlingskr√¶vende psykisk syge patienter i Danmark - herunder personer, som er d√łmt til behandling i forbindelse med straffesager.

Denne afdeling samt de √łvrige psykiatriske afsnit er placeret i et omr√•de ved siden af resten af Slagelse Sygehus t√¶t p√• Vestmotorvejen.

Det er uvist, hvilken af de psykiatriske afdelinger manden er flygtet fra.