Krimi

Bandeleder på flugt efter væbnet befrielsesaktion

Den undvegne bandeleder blev 11. oktober varetægtsfængslet i Københavns Byret forbindelse med en grov voldssag.

En varetægtsfængslet bandeleder er ifølge TV 2s oplysninger stukket af i en befrielsesaktion, hvor han fik hjælp af flere gerningsmænd.

Flugten fandt sted tirsdag klokken 16.52 fra psykiatrisk afdeling i Slagelse, efter der blev affyret skud af en gerningsmand, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Ingen er kommet noget til.

Menneskejagt

Bandelederens flugt har startet en menneskejagt på Sjælland, hvor de øvrige politikredse på Sjælland hjælper med eftersøgningen.

- Der er umiddelbart ingen grund til bekymring for almindelige borgere, men hvis man ser noget mistænkeligt i denne anledning, bør man henvende sig til politiet og ikke selv forsøge at tage kontakt, udtaler politiinspektør Kim Kliver, Sydsjællands og Lolland Falsters politi.

Ifølge TV 2s oplysninger er der tale om en ledende skikkelse fra bandegrupperingen NNV fra det storkøbenhavnske område.

Københavns Politi ønsker ikke at kommentere fangeflugten men oplyser, at politiet i hovedstaden selvfølgelig holder et vågent øje med det, der er sket. Og at det ellers er Sydsjællands og Lolland Falsters Politi, der udtaler sig.

Den undvegne bandeleder blev 11. oktober varetægtsfængslet i Københavns Byret forbindelse med en grov voldssag, der fandt sted i forbindelse med bandekonflikten i København.

Anholdelsen fandt sted, efter at bandelederen havde været efterlyst gennem noget tid - og efter, at flere formodede medgerningsmænd i voldssagen var fængslet.

Nummerplade dækket med gaffatape

TV 2 har været i kontakt med et vidne, der var på vej væk Slagelse Sygehus omkring klokken 17.

I et lyskryds ved sygehuset blev han overhalet af en pæn sølvgrå bil.

- Jeg lagde ikke mærke til bilen til at starte med, men da den kørte over rødt i krydset fik jeg øje på den. Her lagde jeg mærke til, at dens nummerplade var tapet over med gaffa, siger vidnet til TV 2.

Kort efter ankom vidnet, hvis identitet TV 2 kender, til en p-plads tæt på sygehuset, hvor han så den sølvgrå bil med gaffatape over nummerpladen igen. To hvide biler - enten BMW eller Mercedes - holdt og spærrede indkørslen til p-pladsen.

- De var omkring fem-seks stykker. Det gik så stærkt. Jeg ville bare ind på pladsen. Bilerne forlod hurtigt stedet, mens de råbte og skreg til hinanden, siger vidnet.

Vidnet forsøgte at kontakte politiet, men inden han nåede at ringe, ankom politiet til stedet.

De mest behandlingskrævende

Psykiatrien under Slagelse Sygehus rummer blandt andet flere voksenpsykiatriske afsnit, retspsykiatriske afsnit og sikringsafdelingen.

Sikringsafdelingen er en afdeling for de mest behandlingskrævende psykisk syge patienter i Danmark - herunder personer, som er dømt til behandling i forbindelse med straffesager.

Denne afdeling samt de øvrige psykiatriske afsnit er placeret i et område ved siden af resten af Slagelse Sygehus tæt på Vestmotorvejen.