Naboer i chok efter kvindedrab: - Det er forfærdeligt. Forfærdeligt

I samarbejde med TV2 ØST

- Det er alt for tæt på, siger nabo om drabet på 35-årig kvinde.

Tidligt fredag morgen dræbte en 39-årig mand to kvinder i det nordvestlige Sjælland. I Ruds Vedby dræbte han sin 31-årige samlever, og i Kundby dræbte han en 35-årig ekskæreste.

Manden har ved grundlovsforhør i dag erkendt vold med døden til følge.

Drabet på to kvinder trækker spor i lokalområderne.

Til TV 2s udsendte fortæller flere af naboerne i Ruds Vedby, at de tænker meget på, hvad der nu skal ske med de efterladte børn. Ifølge naboerne havde familien to børn sammen.

Flere af naboerne, som TV 2 møder, er tydeligt berørte af drabene.

- Det er forfærdeligt. Forfærdeligt. Det er for tæt på, siger Susanne Thode, der er nabo til den 35-årige kvinde fra Kundby.

Politiet massivt til stede

- Vi har små børn, så vi står op klokken 04.15. Vi hørte først noget lidt i 05.00, hvor en helikopter buldrer over vores tag. Først tænker vi, at nogen er kritisk syge, men jeg ser ud ad vinduet, at politiet er ved at sætte minestrimler op for enden af vejen, siger Lorenz Petersen fra Ruds Vedby til TV2 ØST.

Han fortsætter:

- Jeg opsøger politiet 05.30 for at høre, om vi kan komme ud med bilen og på arbejde. Her får vi besked om, at de ikke kan sige noget, men at det er en sag, der helt sikkert vil komme i medierne. Betjenten beder mig om at gå tilbage til mit hjem og afvente.

På det tidspunkt holder der ifølge Lorenz Petersen en ambulance, en helikopter og to politibiler.

Politihelikopter på stedet

Også i Kundby bed naboerne mærke i politiets arbejde.

- Vi kunne simpelthen ikke komme ud, og vi anede ikke, hvad der var sket. Der kom politihelikopter og alt muligt, siger Sonja Rasmussen, der bor i nærheden af den 35-årige kvinde.

Da Susanne Thode opdagede, at der var noget galt, ringede hun til sin nabo for at høre, hvad der var sket. Siden var det hende selv, der blev ringet til.

- Det er klart, at jeg har haft familie i røret, der skulle høre, om jeg tog telefonen. Især min datter var glad for, at jeg tog telefonen, siger Susanne Thode.

- Der burde ikke ske sådan nogle ting

Ved den 35-åriges røde murstenshus lægger naboerne blomster og tænder lys til minde om kvinden.

- Vi sås ikke meget, men fordi vi er et lille samfund, så vi hinanden til fester. En glad pige. Det er skrækkeligt, siger Susanne Thode.

Susanne Thode fortæller, at samfundet i Kundby er tæt knyttet sammen.

- Vi bor herude, og der burde ikke ske sådan nogle ting, siger hun med gråd i stemmen.

Under grundlovsforhøret fredag kom det frem, at den 39-årige mand, der er sigtet for dobbeltdrabet, har stukket begge kvinder et ukendt antal gange med en kniv.

Den 39-årig er nu varetægtsfængslet i fire uger. Motivet er endnu ukendt.