Mand fængslet efter dobbeltdrab: Erkender vold med døden til følge

To kvinder på henholdvis 31 og 35 år er fredag morgen fundet dræbt på to adresser nord for Slagelse.

En 39-årig mand blev sent fredag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Næstved, hvor han blev sigtet for manddrab. Manden nægter sig skyldig i drab, men han erkender vold med døden til følge.

Dommer Anders Martin Jensen valgte at fængsle den 39-årige mand indtil 12. december.

- Det er min opfattelse, at der er særligt begrundet mistanke om, at du i hvert fald har begået vold med døden til følge, idet du har erkendt, siger han.

De to kvinder blev slået ihjel med et ukendt antal knivstik.

Den 39-årige blev anholdt klokken 06.07 fredag morgen, efter han havde meldt sig selv på politistationen i Holbæk.

Trods protester fra den fremmødte presse valgte dommer Anders Martin Jensen at lukke dørene på anmodning fra både forsvarer og anklager.

Det betød, at tilhørere udelukkende har mulighed for at høre sigtelsen.

Hvad den sigtede eventuelt selv måtte forklare, og hvilke beviser politiet mener at have mod ham, forbliver dermed ukendt for tilhørerne fredag aften. Motivet for de to drab er på nuværende tidspunkt ukendt.

Politiet talte med mistænkte mellem drab

Mellem drabene på to kvinder fredag morgen talte politiet i telefon med den 39-årige mand. Det oplyste politiinspektør Brian Bang-Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi fredag på et pressemøde.

Brian Bang-Rasmussen fra Midt og Vestsjællands Politi fortæller, at den mistænkte kontaktede politiet efter drabet i Ruds Vedby.

Henvendelsen fra den mistænkte kom klokken 04.30 fredag morgen, hvor han oplyste, at han slået en kvinde ihjel i Ruds Vedby.

- Vi forsøger meget påholdende at fastholde den her samtale og få ham talt væk fra adressen, så vi kan foretage anholdelse, siger politiinspektør Brian Bang-Rasmussen.

Forbindelsen bliver dog afbrudt, og da politiet igen får fat i manden, bekræfter han, at han har begået et nyt mord.

Familiær relation

De to kvinder blev fundet dræbt på adresser i Ruds Vedby og Kundby, der ligger 26 kilometer fra hinanden. Der er tale om kvinder på henholdsvis 31 og 35 år, som den 39-årige mand har en familiemæssig relation til.

Manden boede sammen med det første offer, som han skulle have flere børn sammen. BT beretter desuden, at den anden kvinde skulle være mandens ekskæreste.