Krimi

Boligkvarter ramt af fire brande i nat - meget alvorligt, siger politiet

Flere beboere fra en beboelsesejendom i Silkeborg måtte i nat evakueres på grund af røgudvikling, da en barnevogn blev antændt i en kælder.

23 påsatte brande - på under halvanden måned.

Det er den barske virkelighed for beboerne i et boligområde i Silkeborg, der siden 28. september har været hårdt plaget af de mange brande.

Natten til torsdag var ingen undtagelse, for kvarteret blev ramt af hele fire brande.

Brandvæsenet har bekæmpet flere brande i Silkeborg i nat.
Denne container udbrændte i nat i Silkeborg.

Det oplyser vagtchef Ole Vanghøj fra Midt- og Vestjyllands Politi til TV 2.

- Det har været en travl nat. Klokken 01.52 får vi den første anmeldelse om brand på Resedavej 43. En barnevogn var blevet antændt i en kælder, og på grund af røgudviklingen måtte flere beboere evakueres.

Tre minutter senere fik politiet endnu en anmeldelse om brand, denne gang på Lupinvej 88, hvor en affaldscontainer var sat i brand.

De andre to brande i nat blev henholdsvis anmeldt klokken 02.05 på Lupinvej 18, og klokken 02.18 på Lindeparken 18.

- I begge tilfælde var en container blevet antændt, siger Ole Vanghøj.

Oversigten viser, hvor de 23 brande har fundet sted i Silkeborg den seneste halvanden måned.

Silkeborg brande - kort

Det er langt ud over drengestreger, det der foregår. Det er forsætlig brandstiftelse, som er meget alvorligt

Bent Riber Nielsen, politikommissær

Brande rykket indendørs

Politikommissær Bent Riber Nielsen fra Midt- og Vestjyllands Politi, der efterforsker de mange brande, kalder situationen i beboelseskvarteret i Silkeborg for "meget alvorlig" over for TV 2.

De fleste ildspåsættelser er sket udenfor i containere, men de seneste to nætter er to af de påsatte brande sket indenfor i kældre - og det er skærpende for strafferammen.

- Det er langt ud over drengestreger, det der foregår. Det er forsætlig brandstiftelse, som er meget alvorligt - specielt når det foregår indendørs i en beboelsesejendom, siger Bent Riber Nielsen.

På bar bund

De mange påsatte brande er sket inden for en radius af cirka én kilometer i Silkeborg, hvor særligt området omkring Lupinvej har været hårdt ramt.

Midt- og Vestjyllands Politi er imidlertid næsten på bar bund i sagen, da det endnu ikke er lykkedes at identificere nogen personer med forbindelse til brandene.

Et beboelsesområde i Silkeborg blev i nat ramt af fire brande.

Derfor kan Bent Riber Nielsen heller ikke sige, om der er en enkelt pyroman eller en større gruppe på spil.

- Vi efterforsker bredt og forsøger at finde frem til vidner, der har set eller har mistanke om brandstiftelsen, siger Bent Riber Nielsen.

Politikommissæren har hørt fra vidner, der har set personer løbe fra en af brandene, men har for nuværende ikke mere konkret materiale at gå ud fra.

Derfor indrømmer Bent Riber Nielsen, at politiet er afhængig af tips fra offentligheden for at finde frem til gerningsmanden eller gerningsmændene.

Beboere skal beroliges

Bent Riber Nielsen mener ikke, at beboerne i det berørte område skal frygte at bo i området.

Han fastslår, at Midt- og Vestjyllands Politi ser meget alvorligt på sagen og forsøger at berolige borgerne - blandt andet med et konkret tiltag.

- Vi har et samarbejde med enheden 'FNT' (Forebyggelse, Nærhed og Tryghed red.), hvor to personer i Silkeborg er i tæt kontakt med beboerne, siger politikommissæren.

Politiet forsøger i øjeblikket at skaffe overvågningsbilleder og video fra området for at komme nærmere en opklaring af sagen.

Samtidig opfordres man til at kontakte politiet på 1-1-4 eller direkte på den lokale politistation, hvis man ved noget.

Boligforening overvejer overvågning

Som et led i at bremse den uhyggelige udvikling, skabe tryghed i området og forebygge, overvejes det nu at sætte videoovervågning op på Lupinvej.

Boligforeningen Arbejdernes Byggeforening har 384 boliger i afdelingen på Lupinvej, og her vil afdelingsbestyrelsen via boligforeningen i den nærmeste fremtid indkalde til et ekstraordinært afdelingsmøde for alle beboerne, hvor de skal tage stilling til overvågning eller ej.

- Det er beboerne, der skal vedtage, om de vil have overvågning i området, og det har jo også nogle økonomiske konsekvenser, så det er op til dem, siger René K. Rasmussen, der er direktør i boligforeningen, til TV2 Østjylland.