Krimi

Syv mænd fra Porsche-bande kræves fængslet i narkosag

Arkivfoto. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

En gruppe af fortrinsvis yngre mænd har præget bybilledet i Skive. Nu er flere af dem anholdt.

Midt- og Vestjyllands Politi fremstiller onsdag syv personer i grundlovsforhør. Fem af dem blev anholdt i en større aktion tirsdag, og er sigtet for handel med kokain.

De to andre er anholdt onsdag morgen. Politiet har ikke oplyst, hvad de er sigtet for.

Otte personer blev tirsdag anholdt i forbindelse med en politiaktion i Skive. Flere adresser blev ved den lejlighed ransaget. Tre af de anholdte fik lov at gå igen, mens anklagemyndigheden har vurderet, at resten skal stilles for en dommer.

Midt- og Vestjyllands Politi har gennem længere tid efterforsket en gruppe personer, om ifølge politiet har skabt utryghed i Skive.

Utrygheden er kommet til udtryk ved, at politiet har modtaget en række henvendelser fra borgere om personer, der har en fremturende adfærd i bybilledet - uden at der dog har været tale om deciderede anmeldelse af kriminalitet.

Kendt som Porsche-banden

Gruppen er kendt som "Porsche-banden", fordi flere af medlemmerne kører rundt i leasede Porscher.

Medlemmerne af gruppen er fortrinsvis unge mænd med mellemøstlig baggrund, og tidligere gik de under navnet McDonalds-gruppen.

Politiet har tidligere meldt ud, at man vil køre en nultolerancestrategi over for gruppen og blandt andet interessere sig for, hvor medlemmerne får deres penge fra. At lease en Porsche er nemlig ikke helt billigt.

- Vi kommer inden for lovens rammer til at køre nultolerance over for dem, har chefpolitiinspektør Claus Hilborg tidligere sagt til Ekstra Bladet.

De sigtede personer bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg onsdag formiddag. Her skal en dommer tage stilling til, hvorvidt der er grundlag for at fængsle mændene.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at man vil begære retsmødet afholdt for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning af sagen.