Krimi

Medlemmer af frygtet Porsche-bande anholdt

Her bliver medlemmer af Porsche-banden anholdt. Karl Erik Lørup / TV MIDTVEST
TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Banden har terroriseret borgerne i Skive igennem længere tid.

Klokken ti tirsdag formiddag slog politiet til.

Flere adresser – hovedsageligt i Skive – blev ransaget, og otte mænd i alderen 21 til 42 år blev anholdt. Seks af dem blev med det samme sigtet for handel med kokain.

Aktionen kom ifølge politiet efter det, de beskriver som "en kompliceret og ressourcetung efterforskning" af en bande fra Skive-området, der er blevet kendt som 'Porsche-banden'.

De vil gerne styre det hele, hvis de kunne få lov til det

Camilla Pedersen, borger i Skive

Banden har fået sit navn, fordi den er blevet set køre hensynsløst rundt i leasede Porsche-biler og blevet berygtet for sin aggressive opførsel i Skives bybillede. Mænd med tilknytning til banden er blevet beskrevet som unge med indvandrerbaggrund.

Truede politiet

Borgere i Skive beskriver over for TV Midtvest banden som højlydte og utryghedsskabende.

- De vil gerne styre det hele, hvis de kunne få lov til det, siger Camilla Pedersen fra Skive.

Netop dét fik Midt- og Vestjyllands Politi at mærke i begyndelsen af februar, hvor de stoppede en 27-årig mand i en Porsche i Skive midtby.

Den 27-årige var så utilfreds med at blive standset, at han tilkaldte nogle af sine venner.

Der kom to biler med i alt fire personer, og de optrådte så truende, at betjentene måtte opgive at snakke nærmere med den 27-årige. Patruljen valgte at trække sig fra situationen.

Justitsministeren gik ind i sagen

Efter optrinnet henvendte flere borgere sig til daværende justitsminister Søren Pape Poulsen (K). De mente ikke, at politiet i byen kunne passe deres arbejde.

Søren Pape Poulsen gik ind i sagen og bad om en redegørelse fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det må aldrig blive sådan, at en gruppe mennesker skal styre politiets arbejde, og det må ikke blive sådan, at en gruppe mennesker gør en by utryg, sagde Søren Pape Poulsen dengang til Skive Folkeblad.

Lettelse i Skive

For Camilla Jensen, der bor og arbejder tæt på bandens bolig i Skive, kommer tirsdagens anholdelser som en stor lettelse.

- Det er på tide. Jeg synes, at det er godt, der endelig bliver gjort noget, så man måske kan begynde at være tryg i Skive igen, fortæller Camilla Jensen til TV Midtvest.

Efter dagens aktion oplyser politiet i en pressemeddelelse, at seks af de otte vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag.

De to sidste anholdte vil sandsynligvis blive løsladt igen, men er fortsat sigtet i sagen.

Politiet vil anmode om dørlukning i sagen og vil ikke oplyse yderligere.